Τραγωδία Σαββόπουλων: Συνταρακτικά στοιχεία για τους δολοφόνους που έκαναν έφοδο στη βίλα

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον  θεωρεί πλέον ως  το νούμερο ένα ύποπτο τον βοηθό του Σάββα Σαβόπουλου, τον άνθρωπο δηλαδή που παρέδωσε τα λύτρα ύψους 40.000 δολαρίων στο σπίτι πριν δολοφονηθεί η οικογένεια των ομογενών 

Ο ομογενής επιχειρηματίας, Σάββας Σαβόπουλος, η σύζυγός του Έιμι, το 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η οικιακή βοηθός τους Βέρα Φιγκερόα, κρατήθηκαν όμηροι στο σπίτι της οικογένειας στο Άρλινγκτον της Ουάσινγκτον, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στις 14 Μαΐου. Οι δράστες έβαλαν στη συνέχεια φωτιά στην έπαυλη προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους. 

Φαίνεται όμως ότι δεν τα κατάφεραν καθόλου καλά. Εκτός από το DNA στο κομμάτι πίτσας και το αίμα του 34χρονου, ήδη συλληφθέντα, Ντάρον Γουίντ, στο σπίτι όπου έγινε η τετραπλή δολοφονία βρέθηκε και ένα αποτύπωμα που αλλάζει τα δεδομένα. 

Μέχρι τώρα, η αστυνομία πίστευε πως δεν υπήρχε παραβίαση στο σπίτι της οικογένειας Σαβόπουλου. Όμως, ένα αποτύπωμα από μπότα σε μια από τις πόρτες του σπιτιού, είναι στοιχείο κλειδί και οδηγεί πια στην εκτίμηση πως υπήρξε παραβίαση. 

Φαίνεται όμως ότι αυτή δεν είναι η μοναδική ανατροπή στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση. Οι ντετέκτιβ που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της τετραπλής δολοφονίας στέφουν πια την προσοχή του στον Τζόρνταν Γουάλας, τον βοηθό και σοφέρ του 46χρονου ομογενή, ο οποίος έχει παραδεχτεί πως λίγο πριν δολοφονηθεί η οικογένεια και η οικιακή βοηθός, είχε πάει στο σπίτι 40.000 δολάρια, ως λύτρα.

 

Η αστυνομία πιστεύει πως ο προσωπικός βοηθός του Σαβόπουλου μπορεί να μην έχει πει όλη την αλήθεια στην αρχική του κατάθεση. Εκτιμάται τώρα πως είπε ψέματα τόσο για το πως πήρε τις 40.000 δολάρια και τις πήγε στο σπίτι του αφεντικού του το πρωί της 14ης Μαΐου, ακόμη και πως πήρε τα λεφτά, που τα άφησε και πότε του είπαν να τα πάει στην έπαυλη, αναφέρουν έγγραφα από τη δικογραφία που έχει στη διάθεσή του το CBS News. 

Μια εκδοχή του Γουάλας ήταν πως του τηλεφώνησε ο Σαβόπουλος το πρωί της 14ης Μαΐου και του πήρε να πάρει τα λεφτά. Ο 28χρονος κατέθεσε πως είδε τον λογιστή του 46χρονου επιχειρηματία να βγάζει τα λεφτά από την τράπεζα, να βάζει 40.000 δολάρια σε ένα φάκελο, τον οποίο εκείνος παρέδωσε μετά στο σπίτι. 

 


Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας, ο Γουάλας άφησε το φάκελο με τα λεφτά στο κάθισμα ενός κόκκινου σπορ αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ. 

Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε την κατάθεσή του, σύμφωνα με το ένταλμα και υποστήριξε ότι ο Σαβόπουλος του τηλεφώνησε στις 13 Μαΐου ζητώντας του να περάσει να πάει τα λεφτά. Στη δεύτερη εκδοχή του, ο Γουάλας δεν αναφέρει πως είδε τον λογιστή να κάνει την ανάληψη και υποστήριξε ότι του παραδόθηκε μια κόκκινη τσάντα που είχε μέσα τέσσερις δεσμίδες. Μετά έβαλε τα λεφτά στο φάκελο και όταν έφτασε στην έπαυλη, τα άφησε ένα ξεκλείδωτο κόκκινο αυτοκίνητο. 

Οι ντετέκτιβ έχουν βγάλει ένταλμα για να ψάξουν τα μηνύματα και τα αρχεία του κινητού του 28χρονου από τις 10 Μαΐου και μετά, τρεις μέρες πριν η οικογένεια κρατηθεί όμηρος στο ίδιο της το σπίτι. 

Κάποια από τα μηνύματα αυτά έχει στη διάθεσή της η Washington Post. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γουάλας έστειλε μήνυμα στον Σαβόπουλο στις 08:30 το βράδυ της 13ης Μαΐου γράφοντας: "Πήρα το μήνυμά σας, θα τηλεφωνήσω μόλις παραλάβω το πακέτο". Την επόμενη μέρα, ο 28χρονος έκανε πολλά τηλεφωνήματα και έστειλε αρκετά μηνύματα.

Ένα από αυτά ήταν σε μια γυναίκα, στην οποία έστειλε φωτογραφία με την κόκκινη τσάντα με τα λεφτά. "Αναρωτιέμαι πόσα είναι" απάντησε η γυναίκα, που πιθανολογείται πως είναι η κοπέλα του. "40" της απάντησε. 

Ο Γουάλας, που ερασιτεχνικά έτρεχε σε αγώνες αυτοκινήτων, προσελήφθη από την εταιρία του Σαβόπουλου ως οδηγός του 46χρονου επιχειρηματία αλλά και για να κάνει κάποια θελήματα, μόλις ένα μήνα πριν το τετραπλό φονικό. 
Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο 28χρονος είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το εσωτερικό των αυτοκινήτων της οικογένειας. Ανάμεσά τους και από την Πόρσε της Έιμι Σαβόπουλος, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για να φύγουν από την έπαυλη και την οποία πυρπόλησαν σε περιοχή του Μέριλαντ, κοντά στο πατρικό του Ντέρον Γουίντ. 

Ο Γουάλας δούλευε σε μια εταιρία go-kart, στην πίστα της οποίας η οικογένεια Σαβόπουλου πήγαινε συχνά τον 10χρονο Φίλιπ που αγαπούσε τα αυτοκίνητα και τους αγώνες. Έτσι ο 28χρονος γνώρισε την οικογένεια. Άγνωστο γιατί, απολύθηκε από την εταιρία τον περασμένο Μάρτιο και λίγο καιρό μετά τον προσέλαβε ο Σαβόπουλος.

Πιστεύεται πως ο Wint κράτησε τα τέσσερα θύματα ομήρους για 18 ώρες, περιμένοντας τον Γουάλας να του πάει τα λεφτά. Όταν πήρε τα λύτρα, η αστυνομία υποπτεύεται πως σκότωσε τον Σάββα και την Έιμι Σαβόπουλου και μετά το παιδί και την οικιακή βοηθό, πριν βάλει φωτιά στο σπίτι και το σκάσει με την Πόρσε της 47χρονης Έιμι. 
Όπως προέκυψε, οι ενήλικες σκοτώθηκαν, πριν τη φωτιά, από χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο, ενώ το παιδί μαχαιρώθηκε και ήταν ζωντανό όταν ο δράστης πυρπόλησε το σπίτι.

Πηγή:washingtonpost.com 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ