Απίστευτο! - Ακρωτηριασμένος κινεί δύο προσθετικά χέρια με το μυαλό του

Το Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, ανεβάζει κατά πολύ τον πήχυ και δίνει σοβαρές ελπίδες για τη βελτίωση της ζωής ακρωτηριασμένων ασθενών.

Γνωρίστε τον Les Baugh. Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν δύο προσθετικά χέρια τα οποία μπορεί να κινεί ( ανεξάρτητα το ένα από το άλλο ) με το μυαλό του! Ο  Les Baugh είχε χάσει τα χέρια του σε ατύχημα πριν από περίπου 40 χρόνια. Οι νευροχειρουργοί έπρεπε πρώτα να ξυπνήσουν τα νεκρά νεύρα συνδέοντας τα με αυτά του στήθους του, έτσι ώστε η κίνηση των χεριών να περνά μέσα από αυτά. Ο άτυχος άνδρας, στη συνέχεια έπρεπε να μάθει πως να κινεί τα προσθετικά χέρια με το μυαλό του.

 

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία κράτησε αρκετό καιρό σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, ενώ αφού τελικά εξοικειώθηκε με την διαχείριση, πλέον έχει την ικανότητα να κινεί και τα δύο χέρια σε αρκετά ικανοποιητικό εύρος κίνησης και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προσθετικά χέρια που τοποθετήθηκαν στον Les Baugh είναι σε πρωτότυπο στάδιο και υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

 

 

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ