Good News: €2,7 εκατ. δίνει το Ίδρυμα Μποδοσάκη για 36 έργα - Η ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών

Το σύνολο των 2,7εκατ. ευρώ λαμβάνουν 36 έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Από αυτά, 20 θα χρηματοδοτηθούν έως 150.000 ευρώ και 16 έως 50.000 ευρώ, ενώ περισσότερα από 50.000 άτομα αναμένεται να ωφεληθούν και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί σε έργα για παιδιά και νέους.

Περισσότερες από 260 αιτήσεις ελληνικών ΜΚΟ συγκέντρωσαν οι δυο τελευταίες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος του προγράμματος χρηματοδότησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες». Οι 237 από αυτές, πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προωθήθηκαν προς βαθμολόγηση και αξιολόγηση. Οι αιτήσεις που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κρίθηκαν στη συνέχεια από την Επιτροπή Επιλογής και το Εποπτικό Συμβούλιο του Προγράμματος

«Αγωνιζόμαστε αρκετά χρόνια τώρα για μια πολυφωνική, δίκαιη και συνεκτική κοινωνία. Αυτή που λένε κοινωνία των πολιτών. Εχει γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες του ιδρύματος, μαζί με την παιδεία, την υγεία και το περιβάλλον. Στην Ελλάδα, η κοινωνία των πολιτών, είναι αδύνατη, αρρύθμιστη και κινδυνεύει από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι προσπαθούν να καρπωθούν οφέλη. Όλα αυτά επιδιώκουμε να τα ανατρέψουμε και αγωνιζόμαστε με προσήλωση και συγκεκριμένο πρόγραμμα για να το κάνουμε αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Δημήτρης Βλαστός.

 

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα www.weareallcitizens.gr  τους οργανισμούς που λαμβάνουν επιχορήγηση στο πλαίσιο των δυο τελευταίων ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος του Προγράμματος με τίτλο «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων των ΜΚΟ». Η επιχορήγηση προέρχεται από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν μέσω των EEA Grants. Το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) για την Ελλάδα για την περίοδο 2009-2014, μέσω του οποίου οι δωρήτριες χώρες (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) επιδιώκουν να συμβάλλουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στις χώρες του ΕΟΧ, ενώ παράλληλα εστιάζει σε θέματα οριζόντιου ενδιαφέροντος, που συμπεριλαμβάνουν τη ρητορική μίσους, την αδιαλλαξία και τα εγκλήματα μίσους, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, την ομοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ανοχή και πολυπολιτισμική κατανόηση, τους Ρομά, τη σεξουαλική παρενόχληση, τη βία κατά των γυναικών και τη διακίνηση ανθρώπων (trafficking).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ