10 λόγοι για να τρώτε σοκολάτα: συμβάλλει στην σωστή λειτουργία της καρδιάς, ομορφαίνει το δέρμα...

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σοκολάτα είναι πηγή υγείας και ομορφιάς .Ο λόγος για την μαύρη σοκολάτα που περιέχει περίπου 70% κακάο και δεν φαντάζεστε πόσα οφέλη έχει για τον οργανισμό μας.

Δείτε αναλυτικά τους 10 λόγους :

1.Βοηθά στη σωστή λειτουργία της καρδιάς αλλά  και την καλή κυκλοφορία του αίματος.Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η μαύρη σοκολάτα εξασφαλίζει ελαστικότητα στις αρτηρίες και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

2.Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Αυτό είναι το επόμενο  αποτέλεσμα της έρευνας .Όσοι δεν είστε φίλοι της σοκολάτας , ξανασκεφτείτε το.

3.Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως ποτάσιο και σελήνιο. Μια μπάρα των 100 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας , χαρίζει 67% σιδήρου.

4.Μειώνει τη χοληστερόλη.Συγκεκριμένα , μειώνει την ''κακή'' και ανεβάζει την ''καλή'' χοληστερόλη, ελαττώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

5.Κάνει καλό στο δέρμα. Του χαρίζει ελαστικότητα και λάμψη.

6. Βοηθά στην μείωση βάρους. Ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας 20 λεπτά πριν το φαγητό, μας κάνει να τρώμε λιγότερο, αφού δίνει εντολή κορεσμού στον εγκέφαλο.

7.Κάνει καλό στη μαμά και στο μωρό. Μειώνει το στρες της μητέρας και κάνει τα μωρά να χαμογελούν πιο συχνά.

8.Αποτρέπει την εμφάνιση διαβήτη. Ακούγεται τρελό όμως συμβαίνει.

9.Κάνει καλό στο μυαλό μας, αφού βελτιώνει τη μνήμη και την όραση .

10.Σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα .Απελευθερώνει μια ουσία στον εγκέφαλο , η οποία μοιάζει με την ουσία που απελευθερώνεται στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε. Με λίγα λόγια,  μας κάνει καλό και στο σώμα και στην ψυχή.

Πηγή : telegraph.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ