9 παραλίες για βουτιές στην Αττική Ριβιέρα: Από το Eden ως το Mojito Bay

Οι αποδράσεις στις παραλίες της Αττικής δίνουν πάντα την αίσθηση της σύντομης καλοκαιρινής απόδρασης.

Ακτή του Ήλιου

Ηλιοθεραπεία στα πουφ του «Nalu», κουβέντα στη σκιά κάτω από τις νέες ομπρέλες του «Akanthus», πάρτι στο «Bolivar» μ’ ένα κοκτέιλ στο χέρι (έχουν 21 διαφορετικά για να διαλέξεις ), παιχνίδια στον υγρό στίβο με τσουλήθρες και ποδήλατα θαλάσσης. 

Δεν θέλεις και πολύ για να τραβήξεις χειρόφρενο στην πλαζ του Αλίμου. Κάτι το exotic σκηνικό με τους φοίνικες, κάτι τα βραδινά πάρτι, το beach bar «Bolivar» είναι κλασικό στέκι της νεολαίας, ενώ πιο κεντρικά απλώνει την επικράτειά του το «Loca». 

Στην αριστερή πλευρά τα προσεγμένα «Akanthus» και «Nalu» μπορούν να σας κρατήσουν ολημερίς στην αμμουδιά, στα ξύλινα ντεκ ή κάτω από τα αρμυρίκια με τσιμπολογήματα (burgers, πίτσα, το βράδυ και μεσογειακές γεύσεις ) και μουσικές. Για εξοπλισμό παραλίας, υπάρχει και μαγαζί, το Best Buy. 

Λεωφ. Ποσειδώνος (έναντι 62 ), Άλιμος, 2109855169

 

Bikini & Ammos Beach

Κοντινή και δωρεάν, η παραλία στα Λουτρά Αλίμου έχει το κοινό της, αν και τα νερά της δεν συγκλονίζουν. 

Η νεολαία επιδίδεται σε ρεσιτάλ γλίστρας και τραμπάλας στα πλωτά φουσκωτά παιχνίδια, οι ρακετόβιοι έχουν τη γωνιά τους, ενώ οι πιo  χαλαροί χαζεύουν την κίνηση από το ντεκ και τις ξαπλώστρες του «Bikini Beach».

Αν σας πάρουν μυρωδιές από ψαράκι στο τηγάνι, θα φταίει το μεζεδοπωλείο «Ammos Beach» που ανοίγει αυτές τις ημέρες.

 

Άγιος Κοσμάς

Χωρίς εισιτήριο, με αμμουδιά και αβαθή νερά, οι δύο κολπίσκοι της κάνουν σουξέ διαχρονικά. Για σκιά (στ’ αρμυρίκια, κάτω από την πέργκολα ή δωρεάν ομπρέλα ), ελάτε νωρίς. 

Αν κατηφορίσετε με ρακέτες και διάθεση για beach volley, υπάρχουν σχετικοί χώροι.

 

Αστέρας Γλυφάδας

Ραχάτι στην παραλία, κοκτέιλ πλάι στην πισίνα και κουζίνα με γνωστή υπογραφή: κάθε καλοκαίρι και πιο χορταστικές οι επιλογές μας στον Αστέρα, πάντα σε ευφάνταστα σκηνογραφημένο αμπαλάζ. 

Όταν η παρέα ψηφίζει αμμουδιά, αράζουμε στην επικράτεια του «Balux The House Project»

Ο ντιζαϊνάτος πολυχώρος, άλλωστε, προσφέρει όλα τα κομφόρ: παρεΐστικα καθιστικά, εστιατόριο (με μεσογειακές γεύσεις, πίτσα και σούσι ), wi-fi, μπιλιάρδο και PlayStation, παιδότοπο για τους μικρούς, ακόμα και «παγόβουνο» για παιχνίδια στη θάλασσα.

Γύρω από την πισίνα του «The Balux Café», πάλι, η ημέρα κυλά σαν σε resort, με δροσιστικές γουλιές strawberry face, μουσική και μασάζ από τον Johnny. Όταν πεινάσετε δοκιμάστε το καινούργιο Mongolian Burger ή επιβιβαστείτε στη νέα κιβωτό. 

Το «Ark», o ολόφρεσκος all day χώρος του ομίλου Παπαθεοχάρη, ήρθε για να φέρει ταξιδιάρικη αύρα στις εξορμήσεις μας στον αττικό αιγιαλό, με bossa nova και soul ακούσματα, αποικιακές νότες στο ντεκόρ, ιδιαίτερους καφέδες και γεύσεις διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 2108941620

 

South Coast

Στην Α΄ πλαζ της Βούλας η φάση παίζεται σε πολλά ταμπλό και με ιντριγκαδόρικες αφίξεις.

Το trendy και νεανικό κοινό ρίχνει άγκυρα στην επικράτεια του «S beach prive», στις ξαπλώστρες στην αμμουδιά ή γύρω από την πισίνα. 

Τις Κυριακές παρτάρει σε ρυθμούς house ή συναυλιακά, ενώ τα σαββατοκύριακα μπορεί να το ρίξει και στη γυμναστική (γιόγκα, πιλάτες, crossfit ). 

Πιο οικογενειακού προφίλ η αριστερή πλευρά χάρη στα προγράμματα απασχόλησης για τα πιτσιρίκια αλλά και το χορταστικό μενού δράσης στο νερό (με τσουλήθρες, καταπέλτες, sea scooter, μαθήματα γνωριμίας με τις καταδύσεις ). 

Ακόμη και πλωτούς καναπέδες μπορείτε να νοικιάσετε εδώ με μπίρες και κρασί σε ψυγειάκι! Φετινές αφίξεις που μας «φτιάχνουν»: οι βραδινές εξορμήσεις με φωτιζόμενα κανό και SUP, τα μαθήματα SUP yoga και τα τουρνουά beach volleyball στα τρία πλέον γήπεδα.

Στην απλόχωρη πλαζ, βέβαια, θα βρείτε και γήπεδα για paddle tennis και φυσικά ταβέρνα. 

Α΄ Πλαζ Βούλας, τέρμα τραμ, Βούλα, 2108958800

 

Astir Beach

Έρχεστε από την άλλη πλευρά της Αθήνας και δεν ρισκάρετε να μη βρείτε ξαπλώστρα, ραντεβού στο Orloff Spa και τον καφέ σας έτοιμο;

Η πιο κλασάτη παραλία της Αττικής λανσάρει μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για προκρατήσεις υπηρεσιών. Με φόντο τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, θα χορτάσετε βουτιές από τις πλωτές εξέδρες, θα «σερφάρετε» στο Διαδίκτυο από τα αναπαυτικά day beds αλλά και στο νερό με ski, wakeboard, crazy UFO και όπως αλλιώς σας κάνει κέφι, θα μπείτε στο ρυθμό της γιόγκα, του πιλάτες και του MIB.

Και μετά μπορείτε να παραγγείλετε το παγωτό και τη φρουτοσαλάτα σας στην ξαπλώστρα. Μοδάτοι, σπορτίφ και… μη καπνίζοντες δεν ορκίζονται τυχαία στα διάφανα νερά του Αστέρα Βουλιαγμένης – οι τελευταίοι μάλιστα φέτος θα βρουν ακόμα περισσότερα «άκαπνα» τετραγωνικά αμμουδιάς. 

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901619

 

Ακτή Βουλιαγμένης

Απλόχωρη αμμουδιά, ωραία νερά, πεύκα και προσιτό εισιτήριο (χωρίς επιπλέον χρέωση για τις ξαπλώστρες ): πώς να μην περνούν καθημερινά χιλιάδες Αθηναίοι αλλά και τουρίστες την πόρτα της Ακτής Βουλιαγμένης;

Το μενού ψυχαγωγίας περιλαμβάνει παιδότοπο, γήπεδα τένις και βόλεϊ, wi-fi, summer camps για παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες, ενώ περιμένουμε να δούμε και τι θαλάσσια σπορ θα φέρει η φετινή σεζόν.

Λεωφ. Ποσειδώνος, στάση Α΄ πλαζ Βουλιαγμένης, 2108960769

 

Varkiza Resort - Yabanaki Beach

Ξέρεις από beach… malls; Τσέκαρε τις ενισχυμένες υπηρεσίες της πλαζ Βάρκιζας και θα καταλάβεις.

Οι οικογένειες και τα νεαρά ζευγάρια την τιμούσαν πάντοτε για τη φίνα αμμουδιά, τα ρηχά νερά, τους χώρους εστίασης και τα θαλάσσια σπορ.

Φέτος όμως θα ζηλέψετε όποιον χαλαρώνει στο VIP ντεκ του «Sundara» απολαμβάνοντας κοκτέιλ, μεσογειακές γεύσεις και συνεδρίες μασάζ από το «The hand». Από αφίξεις βέβαια άλλο τίποτα. Τα γλυφαδιώτικα «Vincenzo», «Kazoku» και «Holy Spirit» κατέφθασαν με ιταλικές γεύσεις, σούσι και αντίστοιχα κοκτέιλ. 

Η πλαζ διαθέτει επιπλέον κατάστημα με φρέσκους χυμούς, φούρνο και παγωτά Ben n’ Jerry’s και ενισχύεται με νέα γήπεδα beach volleyball, beach tennis και όργανο για προπόνηση TRX.

Οι κοριτσοπαρέες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα στο όμορφο «Moana bar». Λίγα βήματα από τα αναπαυτικά μπαμπού κρεβάτια του, Έλληνες σχεδιαστές και καταστήματα θα εκθέτουν ρούχα και αξεσουάρ!

Για όσους βέβαια προτιμούν μεσημεριανή σιέστα στη δροσιά, υπάρχουν και καμπάνες διημέρευσης με κλιματισμό, ντους και… χρέωση φυσικά. 

Βάρκιζα, 2108972414.

 

Mojito Bay

Στον κόλπο της Λομπάρδας η φάση ξεκινά χαλαρά το πρωί με ξένες μουσικές και μικρούς μπόμπιρες να τσαλαβουτούν στα ρηχά νερά.

Τις Κυριακές τα μεσημέρια, όμως, οι ρυθμοί ανεβαίνουν καθώς οι Pistola la Esencia επιστρέφουν με λάτιν κέφια, ενώ από τις 13/6 ξεκινούν και τα νυχτερινά πάρτι με DJs.

Αν βέβαια προτιμάτε απλώς να «λιώνετε» στην παραλία, αράξτε στις μπλε και ρατάν ξαπλώστρες και παραγγείλετε club sandwich και –τι άλλο;– mojitos. 

Παραλία Λομπάρδας, Αγία Μαρίνα, 33ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291078950-1.

 

Grand Beach Lagonissi

Βουτιές στα γαλανά νερά από την εξέδρα του πλωτού beach bar και απλωτές στη μεγάλη πισίνα μέσα στη θάλασσα, πτήσεις με flyboard και γιόγκα στη σερφοσανίδα (SUP yoga ): τέτοιες εναλλακτικές θαλασσινού fun δεν βρίσκεις εύκολα.

Ό,τι πρέπει για οικογένειες καθώς και για τους οπαδούς της υδάτινης δράσης (ski, wakeboard, SUP, jet ski, φουσκωτά παιχνίδια δράσης ), φέτος η παραλία του μεγάλου ξενοδοχείου στο Λαγονήσι υπόσχεται στους λάτρεις της ιστιοσανίδας και μαθήματα με τον Νίκο Βαρδαλάχο, έναν από τους ταχύτερους windsurfers παγκοσμίως.

Στην αμμουδιά θα βρείτε φυσικά τα χρειαζούμενα για μια ημερήσια απόδραση: εστιατόρια και κατάστημα με βασικά είδη θαλάσσης. 

Grand Beach, «Grand Resort Lagonissi», 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291076000.

 

Eden Beach


Αποικιακά κρεβάτια και ψάθινες ξαπλώστρες στην πρώτη γραμμή, ξύλο, πέτρα και ένα σιντριβάνι στα… μετόπισθεν.

Νέο πρόσωπο για την παραλία του ξενοδοχείου «Eden Beach» στην Ανάβυσσο. Και νέος σεφ, αφού το μενού υπογράφει πλέον ο Χριστόφορος Πέσκιας, προτείνοντας γεύσεις μοντέρνες, μεσογειακές, με ανάλαφρες νότες εξωτισμού (καλαμαράδα, σολομός τεριγιάκι, μπριζόλες με σάλτσα από ελιές, κάππαρη και φασκόμηλο κ.ά. ).

Η γραφική προβλήτα μέσα στη θάλασσα, ενισχυμένη, μας ιντριγκάρει για γκάζια στο νερό με banana, σκι, tubes και διαδρομές με κανό. 

«Eden Beach», 47ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 2291060031.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ