Φανταστικές θαλασσινές εικόνες από τη Regatta στις Σπέτσες - Αγώνες με παραδοσιακά καΐκια (Δείτε φωτό)

Η μετονομασία σε Spetses Classic Yacht Regatta 2015, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη διοργάνωση, η οποία παραμένει σταθερή στις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και του συναγωνισμού.

 Ο στόχος των ιστιοπλοϊκών αγώνων, είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ξένων σκαφών και συμμετεχόντων. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας «στην πορεία αυτών των πέντε ετών με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το Spetses Classic Yacht Regatta, στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας στην χώρα μας, μοναδικά σκάφη».

Από την πλευρά του, ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του ΝΟΕ, επισήμανε ότι «παραμένοντας πιστοί στις αξίες του ΝΟΕ, δουλεύουμε συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον αγώνα έναν από τους πιο καλά οργανωμένους και σημαντικούς στην Μεσόγειο, με προφανή οφέλη για την χώρα μας και τον θαλάσσιο τουρισμό.
 
Εφέτος αλλάξαμε την ονομασία από Race σε Regatta θέλοντας να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη διοργάνωση. Θέλουμε να αναδείξουμε την αγάπη στη θάλασσα και τη ναυτική παράδοση των Ελλήνων, η οποία αποτελεί το συνθετικό κρίκο όλων των γενιών.

Είμαστε σε επαφή με πολλούς ναυτικούς ομίλους του εξωτερικού ώστε να εξασφαλίσουμε τις συμμετοχές μεγάλων κλασσικών σκαφών. Η φήμη που έχει αποκτήσει αυτός ο αγώνας βοηθάει σε αυτήν την προσπάθεια».


Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Στρατής Ανδρεάδης, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Αυτό που έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια δεν το περίμενε κανένας. 

Κάθε χρόνο ο αγώνας μεγαλώνει περισσότερο και έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στον κόσμο αλλά και σε όλους όσοι μας στηρίζουν, μεγαλύτερα σκάφη και πιο συναρπαστικούς αγώνες. Εφέτος, ο αγώνας των Σπετσών, έχει ωριμάσει γι` αυτό κι αλλάξαμε το όνομα.

Μεγαλώσαμε τον αγώνα για να μπορέσουμε να πούμε και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ότι το καλοκαίρι της ιστιοπλοίας ανήκει στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα που έχει τους καλύτερους στίβους. Ο ΝΟΕ, ογδόντα χρόνια τώρα δημιουργεί ιστιοπλοία. Δημιουργεί άθλημα και φέρνει τον ναυταθλητισμό στον κόσμο.

Εφέτος έχει την ευκαιρία να κάνει αυτόν τον αγώνα καλύτερο και μεγαλύτερη με τη συνεργασία και των ναυτικών ομίλων Κέρκυρας και Σύρου. Οι Σπέτσες αποτελούν ένα φανάρι που φωτίζει όλο το Αιγαίο και το Ιόνιο. 


Εφέτος οι κούρσες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες και δυνατές διότι έχουμε πολύ περισσότερα σκάφη και πολύ μεγαλύτερα.

Από την Κύπρο θα έρθει ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη της Μεσογείου, ενώ στη Ρεγκάτα θα συμμετέχουν πολλά και ιστορικά σκάφη, όπως αυτό του ιδρυτή του ομίλου μας, Αντώνη Μπενάκη.

Έχουμε τη χαρά, ο εφετινός αγώνας να είναι μεγαλύτερος σε τετραγωνικά μέτρα πανιών, σε μήκη σκαφών. Έχουμε τη χαρά, να προσφέρουμε σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Μεσογείου, έναν μεγάλο αγώνα. 

Οι Σπέτσες αξίζουν το καλύτερο κι αυτό θα τους προσφέρουμε. Περιμένουμε στις Σπέτσες σκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Γαλλία, την Ελβετία και ενδέχεται και μία συμμετοχή από την Πορτογαλία».

Στο ναυταθλητικό πρόγραμμα του Spetses Classic Yacht Regatta 2015 προστίθεται το πρωτοποριακό Σιρκουί Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Ελλάδας (Hellenic Classic and Traditional Boat Circuit) που φιλοδοξεί να σταθεί ως σταθμός στον εναλλακτικό τουρισμού της Μεσογείου.

Η διοργάνωση επεκτείνεται επίσης στη στεριά με ποικίλα δρώμενα, εκθέσεις καλλιτεχνών με θέμα τη θάλασσα κ.ά., καθώς διοργανώνεται εφέτος με την υποστήριξη του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Σπετσών υπό την προεδρία του Αντώνη Βορδώνη.


«Ο αγώνας έχει γίνει θεσμός. Όλο το νησί το περιμένει με ανυπομονησία. Ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών είναι αυτός ακριβώς ο αγώνας. Ο Όμιλος δεν θα υπήρχε εάν δεν υπήρχε ο μεγάλος υποστηρικτής μας, η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών.
 
Βρισκόμαστε δίπλα στο ΝΟΕ και θα στηρίξει την ρεγκάτα με οτιδήποτε μέσο μας ζητηθεί. Στη στεριά οργανώνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις πριν ακόμη την έναρξη της διοργάνωσης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel και πρόεδρος του ΝΟΣ, Αντώνης Βορδώνης.

Νέα κατηγορία εφέτος φιλοδοξεί να είναι τα Classic Dinghies υπό το σύστημα ισοζυγισμού Portsmouth Yardstick, ενώ ο συναγωνισμός ενδέχεται να είναι ακόμη πιο φρενήρης αφού οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και για κύπελλα του πρώτου τερματίσοντος σκάφους στις επιμέρους κατηγορίες του αγώνα.
 
Επίσης, δοκιμαστικά το 2015, ο αγώνας περιέχει ένα Challenge Race την Τετάρτη 17 Ιουνίου με σκοπό την διασκέδαση όσο και την προπόνηση από ζευγάρια σκαφών που φθάνουν πιο νωρίς στις Σπέτσες.

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι το Chivas Regal, ενώ για ακόμη μία χρονιά, το κόσμημα των βραβείων είναι το ανεκτίμητης αξίας Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award Spetses Classic Yacht Regatta 2015 το οποίο τιμά την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και την αυθεντικότητα. 

Ασημένιος χορηγός είναι η τράπεζα Berenberg, επίσημος χρονομέτρης είναι ο ελβετικός οίκος υψηλής ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen. Μέγας υποστηρικτής αλλά και για μία ακόμη χρονιά αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη είναι το Poseidonion Grand Hotel. 


Επίσης υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Nikki Beach Resort and Spa και το Amanzoe Resort. Αρωγοί του Spetses Classic Yacht Regatta 2015 είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Το eirinika.gr ευχαριστεί την Αννα Νικολοπούλου για τις θαυμάσιες φωτογραφίες που μας έστειλε.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ