Γεννηματά: «Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή στο κ. Τσίπρα»

Η Φώφη Γεννηματά συνάντησε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και ότι επιδιώκει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την αποφυγή της ρήξης. Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν έμπρακτα δείξει την επιθυμία τους για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η ελληνική αντιπροσωπεία να μην αποχωρήσει από το Eurogroup αν δεν έχουμε συμφωνία», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Κατά τον καθιερωμένο διάλογο, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε πως η ανησυχία του ελληνικού λαού είναι μεγάλη. Επίσης, στάθηκε και στις πρωτοβουλίες του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και συνολικά των Γάλλων.

Επιπλέον, σημείωσε πως έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδας, κάτι για το οποίος συνέβαλε καταλυτικά, όπως είπε, η ομοψυχία και η συνεννόηση του πολιτικού κόσμου, όπως προέκυψε στο κοινό ανακοινωθέν μέτρα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του είπε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι τιμά ιδιαίτερα, την ίδια και την ιστορία του κόμματός της, η ενεργός παρουσία και συμβολή. Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αποτέλεσε το βασικό όπλο του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ