Φανταστική καλοκαιρινή σαλάτα ρόκα, με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο δια χειρός Γ.Λουκάκου

Μια επιλογή που θα σας ενθουσιάσει χωρίς να αισθάνεστε τύψεις.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

  • 150 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 25 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • Νερό, αν χρειαστεί

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.​

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

  • Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα με τις φέτες προσούτο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν "φάκελο" σχετικά σφικτό και να καλύψουμε όλες τις πλευρές της.
  • Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απο όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ' ένα σκεύος και την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τη βινεγκρέτ βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.
  • Τη σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσάμικο.

 

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στο κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ ,αραιώνουμε με νερό.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ