24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Εικόνες απ’ την συγκέντρωση στην Αθηνά

Σε εξέλιξη αυτη την ώρα προγραμματισμένη συγκεντρωςη της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμωνος, με την συμμετοχή της ΠΟΕ ΟΤΑ

Η  Πανελλήνιας ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της 24 ώρης απεργίας που έχει εξαγγείλει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων με αφορμή τα μέτρα που περνάνε σήμερα στην Βουλή για τα προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας.

Αυτη την ώρα στην πλατεία Κλαυθμωνος έχει συγκεντρωθεί λίγος κόσμος ενώ αναμένεται μέσα στην επόμενη ώρα να ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή, και κατα συνέπεια θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι για τους οδηγούς που μας ακούνε όπως η Σταδίου και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Να σας πω ότι κεντρικό σύνθημα στα πανο είναι το "όχι σε παλιά και νέα μνημόνια ενώ το γενικό αίτημα όλων των συμμετεχόντων είναι η μη εφαρμογή των νέων μέτρων στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό.

Ενδεικτικά η Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μιλά για κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας που θα επέλθει με κατάργηση και υποβάθμιση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση ασφαλιστικών ταμείων.

Αντίστοιχα παρόμοια άποψη αποτυπώνεται και από την ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ ο Σύλλογος Διοικητικου Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλά για νέα σκληρά μνημονιακά  μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Ρεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ