Σαλάτα panzanella από τον Γιάννη Λουκάκο: Είναι απλή, εύκολη και καλοκαιρινή!
Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.
15 Μαΐου 2013 - 12:00 πμ
Σαλάτα panzanella: ντομάτα και τραγανό φρυγανισμένο ψωμί, σ'ένα καλοκαιρινό πιάτο ιταλικής καταγωγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατίζουμε και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
- Για το πιάτο
- 100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης μέρας, κομμένο σε μέτρια καρέ και φρυγανισμένο
- 200 γρ. ντομάτες, κομμένες σε όγδοα
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
- 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτρια καρέ
- 10 αντζούγιες, κομμένες ζουλιέν
- 40 γρ. κάππαρη
- 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
- 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- αλάτι
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοφιλεστερα αρθρα
3 Μαΐου 2024
2 Μαΐου 2024