Μαριάννα Πυργιώτη: Πραξικόπημα έγινε, αλλά …εντός ΣΥΡΙΖΑ - "Πρώτη φορά αριστερά "την πέτυχε η Αριστερή Πλατφόρμα η Ζωή ο Γιάνης & η Νάντια…

Kάθε επική ιστορία πρέπει να έχει τον ήρωα και  το δράκο της...

 

Η δική μας έχει μικρούς ήρωες  κατά πως μας πρέπει ιστορικά και πελώριους δράκους μαζί με μάγισσες….

Δεν ξέρω σε ποια σύσκεψη επικοινωνιολόγων του Μαξίμου έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για ανάδειξη του hashtag #ItsAcoup σε κεντρικό πολιτικό μήνυμα και μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ.

Πάντως έπεσε και θεωρήθηκε το απόλυτο εύρημα για να ντύσει τη συμφωνία: «Πραξικόπημα».

Γράφει η Μαριάννα Πυργιώτη στο thetoc.gr 

 

Τι καλύτερο σε μια χώρα που μετράει καμιά δεκαριά με τελευταίο αυτό του 1967, τι πιο βολικό για να εξηγήσει γιατί πήγαμε και ήρθαμε έξι μήνες για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι με την ψιλή, τι πιο συναισθηματικά αποδεκτό από την εικόνα της μικρής Ελλάδας να λυγίζει τελικά με τον πιστόλι των δανειστών στον κρόταφο.

Αλλά για λίγο αφού όπως υπονοούμε, θα τραβήξουμε ξανά προς τη δόξα…. Ποια θα είναι η ένδοξη για εμάς στιγμή; Προφανώς όταν θα δανειστούμε άλλα 80 δις διαγράφοντας ταυτόχρονα τα μισά από τα προηγούμενα.

Τούτων δοθέντων, το  coup d' État  των ξένων δυνάμεων και του ντόπιου κατεστημένου,  ήταν μια κακή στιγμή. Αλλά να θυμόμαστε ότι δεν πέτυχε απόλυτα τον σκοτεινό του στόχο διότι τελικά δεν ανέτρεψε την για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Αυτό το πέτυχε η Αριστερή Πλατφόρμα μετά της Ζωής του Γιάνη και της Νάντιας…

Κάπου εδώ έρχεται το coup de foudre όπως ακριβώς στις κωμικές σκηνές με τους γενναίους του Μπρανκαλεόνε.

Οι σύντροφοι των συντρόφων ήταν αυτοί που αποφάσισαν ότι στα πραξικοπήματα η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι η αντίσταση κατά της διάσωσης, με όπλα το ρεσάλτο στον νομισματοκοπείο και τις θυρίδες, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δήμευση του μεγάλου κεφαλαίου και τη δικαίωση της Οκτωβριανής επανάστασης έναν αιώνα μετά. Οι σύντροφοι των συντρόφων ήταν αυτοί που στήριξαν την κυβέρνηση …καταψηφίζοντας ενώ το ντόπιο κατεστημένο την αποσταθεροποιούσε  υπερψηφίζοντας.

Μην απορείτε, το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι σύντροφοι των συντρόφων στη Γερμανική Βουλή με το Die Linke να καταγγέλλει τον Β. Σόϊμπλε και μετά να καταψηφίζει ηρωϊκά το σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα. Ότι κάπως έτσι ψήφισαν και τα διαπρεπή ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης είναι μια ακόμη μικρή  λεπτομέρεια.

Σε κάθε περίπτωση είχαν δίκιο επι της αρχής οι επικοινωνιολόγοι  #ItsAcoup.

Μόνο που τώρα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Ο ανασχηματισμός δεν αρκεί είναι ένα μπάλωμα μέχρι να βρει το σωστό timing ο Αλέξης Τσίπρας και να κάνει τη ρήξη. Όχι με την Ευρώπη αλλά με ….τον Παναγιώτη.

'Αλλα τα μεγέθη ίδιο το πρόβλημα για την κυβέρνηση του που εκτός από χρήματα και Τράπεζες  δεν διαθέτει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία άρα ετεροπροσδιορίζεται ασφυκτικά εντός και εκτός.

Οι εκλογές δείχνουν αναπόφευκτη εξέλιξη. Αν μπορούσε θα τις έκανε τώρα, σε 21 ημέρες,  όμως η χώρα θα τιναζόταν οικονομικά ξανά στο αέρα. Θα τις επιδιώξει όσο πιο σύντομα γίνεται . Μόλις βρει το ασφαλές κενό χρόνου και πάντως πριν αρχίσει η φθορά από την εφαρμογή των μέτρων να είναι μετρήσιμη στις τσέπες κι όχι μόνον στο μυαλό των ψηφοφόρων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι  αναλύοντας πριν δύο μήνες την κατάσταση,  βάζαμε συμπληρωματικά την παράμετρο «είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει μπροστά της 4 καθαρά χρόνια χωρίς κανενός είδους εκλογική αναμέτρηση»  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ