Βίντεο: Ο Άκης Πετρετζίκης σε καλοκαιρινή πανδαισία: Τσιπούρα πλακί στο φούρνο με φινόκιο & αρωματικό γλυκάνισο

Συστατικά
3 τσιπούρες καθαρισμένες 
2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
100 ml λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρίταμο για σερβίρισμα
½ μάτσο μαϊντανό για σερβίρισμα
7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
7 κλωνάρια δενδρολίβανο κομμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε τη ντομάτα , το κρεμμύδι και το φινόκιο σε ροδέλες. Κόβουμε και τα λεμόνια σε ροδέλες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι και το φινόκιο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε.
Με όλο αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30 x 40 εκ.
Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο λάδι στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες λεμόνι και φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο.
Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε το κρασί, το λάδι και τα μπαχαρικά.
Ψήνουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρίταμο.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ