11 γειτονιές της Αθήνας για ατελείωτες μπαρότσαρκες - Από το Γκάζι ως το Χαλάνδρι το Περιστέρι & την Γλυφάδα

ο τοπίο της νυχτερινής εξόδου μπορεί να είναι πιο αποκεντρωμένο από ποτέ, όμως η διασκέδαση εξακολουθεί να λειτουργεί με τη λογική της πιάτσας, καθώς –ως γνωστόν– «ο κόσμος φέρνει κόσμο». 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις γειτονιές με τα περισσότερα μπαρ ανά κάτοικο να διαφέρουν μεταξύ τους;
Ιστορικό κέντρο

Το απόλυτο χωνευτήρι. Εδώ βρίσκονται εμβληματικά cocktail bars, προχωρημένοι πολυχώροι, μυστικές αυλές κι αίθρια, ταράτσες για αθεράπευτα ρομαντικούς, μπαράκια για music heads, κλασικά στέκια της πόλης και hip αφίξεις. Εδώ εκδηλώνονται οι νέες τάσεις, εδώ συνυπάρχουν οι φυλές, εδώ τριγυρνούν και οι τουρίστες, εδώ είναι και η περίφημη Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Με τις καθημερινές να ατονούν, τα παρασκευοσάββατα να κινούνται καλύτερα και την έκπληξη να παραμονεύει παντού και κάθε στιγμή.
Νέα Ερυθραία

Με την κίνηση να ζωντανεύει απότομα μόλις τελειώσουν οι σχολικές εξετάσεις, το πλακόστρωτο ξέφωτο που κρύβεται ανάμεσα στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Στροφυλίου αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης των late teens των βορείων προαστίων και όχι μόνο, με το σκηνικό να θυμίζει Δεκαπενταύγουστο σε νησί και τα mainstream χιτάκια να εκτοξεύονται από παντού. Πάντως, οι πιο ενήλικες και ποιοτικές επιλογές για φαγητό, ποτό ή και τα δύο είναι εκεί δίπλα στα γύρω στενά.
Γκάζι

Το κομφούζιο των δυνατών ντεσιμπέλ στις οδούς Τριπτολέμου και Βουτάδων τού έχουν κολλήσει τη ρετσινιά του «νέου Μπουρναζιού» και το έχουν αποχρωματίσει αρκετά από τις γραφικές διαστάσεις της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Όμως, εκτός από παιδική χαρά της mainstream νεολαίας, το Γκάζι κρύβει ακόμη μερικές από τις πιο ξένοιαστες ταράτσες, καθώς και κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα θεματικά μπαρ της πόλης. Η κατηγορία «gay & lesbian» έχει ισχυρή παρουσία σε αυτήν την περιοχή, η οποία σε κάνει να νιώθεις σαν τουρίστας στην ίδια σου την πόλη.
Χαλάνδρι

Γύρω από τη μεγάλη εμπορική αγορά του (η οποία υποφέρει λιγότερο σε σχέση με εκείνες άλλων περιοχών ) δημιουργήθηκε η παράλληλη οικονομία της εστίασης με μια ευρύτατη γκάμα επιλογών σε φαγητό και ποτό. Στη μεγαλύτερη off Broadway πιάτσα της πόλης λειτουργούν κάποια από τα σημαντικότερα spots της κοκτεϊλικής σκηνής αλλά και νεολαιίστικα στέκια με κέφι και παλμό. Πάνω από όλα, ωστόσο, το Χαλάνδρι είναι η χαρά της μπαρότσαρκας, με τη δράση να τοποθετείται πρωτίστως στους πεζόδρομους.
Κουκάκι

Η κίνηση εντοπίζεται βασικά στον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου καθώς και στη μικρή πλατεία της οδού Φαλήρου, δυο βήματα από τον πεζόδρομο της Δράκου. Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν τα low budget νεο-καφενεία, με το τρίπτυχο «κρασάκι - τσίπουρο - μεζές» να προσφέρεται για ατελείωτες κουβέντες και χαλαρές εξόδους απαλλαγμένες από την ψυχολογική πίεση του big night out… Σε αρμονία με αυτό το σκηνικό, αναπτύσσεται σταδιακά μια ιδιαίτερη δυναμική με νέα all day bars μοντέρνας αντίληψης, τα οποία θα μας απασχολήσουν.
Αιμιλίου Βεάκη (Περιστέρι)

Η πιάτσα που πήρε τα ηνία από το Μπουρνάζι, «διαβάζοντας» το αίτημα για πιο μαζεμένα και λιγότερο απρόσωπα μαγαζιά, εκτείνεται στις δύο όχθες ενός πεζόδρομου ήπιας κυκλοφορίας, με τα τραπεζοκαθίσματα να παρατάσσονται έτσι ώστε να βλέπεις και να σε βλέπουν. Το mainstream και το «λίγο απ’ όλα» είναι ακόμη ο κανόνας, όμως ευδοκιμούν και μπαράκια με χαρακτήρα, ποιοτικές υπηρεσίες και φανατικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.
Νέα Σμύρνη

Η κεντρική της πλατεία προσφέρεται για σουλάτσο όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες του καλοκαιριού, με τη δεξιά της πλευρά (όπως την αντικρίζεις από την Ελ. Βενιζέλου ) να φιλοξενεί τα all day bars με το μεγαλύτερο νυχτερινό ενδιαφέρον και τα «τραπεζάκια έξω» να αποτελούν μόνιμο καθεστώς, την ώρα που οι μουσικές μπερδεύονται όχι πάντα και τόσο γλυκά. Στους γύρω δρόμους θα συναντήσετε όμως και άλλους προορισμούς εξόδου, πιο αυτόνομους και με περισσότερο χαρακτήρα.
Παγκράτι

Αυτή η cool μικρή και αναπτυσσόμενη πιάτσα μοιράζεται σε δύο πόλους: ο ένας βρίσκεται στην οδό Αρχελάου και στην Πλατεία Προσκόπων και ο άλλος στην Πλατεία Πλαστήρα. Όσο πολυσύχναστα κι αν είναι, τα μπαράκια και τα νεο-καφενεία του Παγκρατίου λειτουργούν σε ρελαντί ρυθμούς, με χαμηλές τιμές και χαμηλούς τόνους. Αν νομίσεις ότι τίποτα συναρπαστικό δεν συμβαίνει εδώ, τότε χάνεις το νόημα. Που είναι να αράξεις και να μιλήσεις. Αν πάλι πεινάσεις, οι επιλογές σε φτηνό πλην τίμιο φαγητό (street και όχι μόνο ) αφθονούν.
Γλυφάδα

Με το προ τριετίας ωστικό κύμα του bar explosion να απλώνεται πέρα από την –πάντοτε glam– οδό Ζησιμοπούλου, η Γλυφάδα έγινε το επίκεντρο της εξόδου των νοτίων προαστίων, κλέβοντας πόντους από την παραλιακή και διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τα lifestyle πρωτόκολλα διασκέδασης. Εδώ οι μαυρισμένοι κάτοικοι των γύρω περιοχών χαλαρώνουν ως επί το πλείστον με house ή κι ελληνική μουσική, απολαμβάνοντας ωραία cocktails μαζί με το προνόμιο να ζουν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας για το καλοκαίρι.
Πανόρμου

Λατρεμένη γειτονιά των φοιτητών, η πιάτσα της Πανόρμου και, ασφαλώς, το στενάκι της Αλεξάνδρου Παυλή είναι μια… θάλασσα από τραπεζοκαθίσματα, ζωηρές ομιλίες αλλά και κράχτες που θα προσπαθήσουν να σε κρατήσουν στο μαγαζί τους. Έχει την πλάκα του, αλλά ψάξ’ το λίγο παραπάνω και θα συναντήσεις ιστορικά μπαρ της πόλης, δροσερές αυλές, μπαλκονάκια για να αγναντεύεις την κίνηση καθώς και μια αυτόνομη πολιτεία διασκέδασης στα επάνω πατώματα των μπαρ, με τις ταράτσες τους να παρατάσσονται, σαν έτοιμο πλατό δράσης για ταινία με σούπερ ήρωες.
Χολαργός

Πηγή: athinorama.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ