Πώς οι τράπεζες έχασαν τη μισή τους αξία σε δύο ημέρες

«Οι τράπεζες και οι άλλοι...» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της χθεσινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές να αγγίζουν και πάλι το limit down και οι υπόλοιποι μη χρηματοοικονομικοί τίτλοι να εμφανίζουν αγοραστικό ενδιαφέρον. 

Χρηματιστήριο χωρισμένο στα δύο, και τον «τραπεζικό κλάδο» να προσαρμόζει τις κεφαλαιοποιήσεις των μετοχών του στα προβλήματα που προέκυψαν μετά τα capital controls της 26ης Ιουνίου.

Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες καταγράφουν υποχωρήσεις που αγγίζουν πλέον το 51% σε δύο συνεδριάσεις και απώλειες 6,5 δισ. ευρώ σε συνολική κεφαλαιοποίηση. Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι συστημικές τράπεζες έχουν συνολική αξία 6,4 δισ. ενώ την τελευταία ημέρα πριν από την επιβολή αργίας άξιζαν 12,9 δισ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Coca-Cola αξίζει περισσότερο από όσο όλες οι τράπεζες μαζί.

Υψηλές απώλειες χθες, 26,53%, εμφάνισε και η Attica Bank. Στον αντίποδα, μη χρηματοοικονομικές μετοχές αξίας (value stocks) οι οποίες μάς είχαν δείξει ότι αδίκως πιέστηκαν τη Δευτέρα, επέστρεψαν με θετικά πρόσημα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και αντιστάθμισαν την επίδραση από την τραπεζική υποχώρηση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ