Good News: «Χάλκινη» η Εθνική Πόλο στο Καζάν (Βίντεο)

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (κ.α. 7-7), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης. 

 

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια. Στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο, οι διεθνείς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και κατέκτησαν την τρίτη θέση στον κόσμο.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 (πέν.)

Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο, η Εθνική εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Ρίο Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο, η Εθνική εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Ρίο

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την εθνική ομάδα.

«Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας προσπάθεια και τη συνολική σας εμφάνιση, αλλά και για την τελική μεγάλη σας εθνική επιτυχία και διάκριση, την οποίαν καθιστά ακόμη πιο σημαντική το γεγονός ότι, μέσω αυτής, διασφαλίσατε την συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016», αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη διαδικασία των πέναλτι 
Τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του λίγη ώρα μετά τη λήξη του «μικρού» τελικού με την Ιταλία.

«Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αποτελεί τεράστια επιτυχία των διεθνών μας και των προπονητών τους. Σε δύσκολους πραγματικά καιρούς για την χώρα, με τα κονδύλια προς τον ελληνικό αθλητισμό να είναι κατά πολύ περιορισμένα, και με τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις να έχουν διογκωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε στην πραγματικότητα έναν άθλο, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ελληνικό πόλο έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση καταφέρνει να διακρίνεται, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών. Από την πλευρά της η Πολιτεία θα ακούσει τα προβλήματα αυτών των παιδιών και να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο κ. Κοντονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ