Βραβείο ''Πολιτικού Πολιτισμού'' στον Μάριο Ντράγκι με έπαθλο... 50.000 ευρώ

Με το "Βραβείο Πολιτικού Πολιτισμού" τιμήθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

 

 Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία, που έχει καθιερωθεί από το Hans Ringier Foundation και συνοδεύεται από 50.000 ευρώ μετρητά.
 
Το εν λόγω βραβείο έχει κατά το παρελθόν αποδοθεί στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον κορυφαίο Γερμανό φιλόσοφο Γιούργκεν Χάμπερμας, τον πρώην επίτροπο και τέως γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε.
 
Στην τελετή απονομής που έγινε στην Ελβετία, ο οικοδεσπότης δημοσιογράφος Φρανκ Μάγιερ χαρακτήρισε τον Μάριο Ντράγκι εξέχοντα Ευρωπαίο και "άγκυρα" σταθερότητας σε δύσκολους καιρούς. "Ο Μάριο Ντράγκι δεν προστατεύει μόνο το νόμισμα της Ευρώπης, αλλά και τη θέση του ευρώ στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι επικεντρωμένες αποκλειστικά στην οικονομία. Ενεργεί με γενναιότητα και κουράγιο όπου είναι απαραίτητο" είπε.
 
"Βραβεύοντας τον κ. Ντράγκι, τιμούμε έναν μεγάλο Ευρωπαίο, έναν σταθερό υποστηρικτή της ενότητας της Ευρώπης και έναν υπερασπιστή του κοινού νομίσματος" τόνισε από την πλευρά του ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, που παρέστη στην τελετή.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ