Ξανά μαζί μετά από χρόνια η McLaren και η Honda στις πίστες της Φόρμουλα 1

Μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της Honda στις πίστες, έξω από τα κεντρικά της εταιρείας στο Τόκιο εκτίθενται (από αριστερά) η Honda RA106 που οδηγούσε ο Τζένσον Μπάτον, η θρυλική McLaren MP 4/4 του αείμνηστου Αϊρτον Σένα και η Honda RA272 που κέρδισε το πρώτο Γκραν Πρι της Honda

Μια θρυλική συνεργασία θα αναβιώσει έπειτα από πολλά χρόνια στις πίστες της Φόρμουλα 1 καθώς η βρετανική McLaren σμίγει ξανά με την ιαπωνική Honda, σύμφωνα με αποκάλυψη του BBC. Λίγες ώρες αργότερα την είδηση επιβεβαίωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού Τακανόμπου Ιτο.



Η ιαπωνική εταιρεία που αποχώρησε από τη Φόρμουλα 1 το 2008 για δεύτερη φορά μετά το 1968, είχε ξανασυνεργαστεί με τη McLaren από το 1988 ως το 1992, παρουσιάζοντας ένα από τα καλύτερα μονοθέσια στην ιστορία των αγώνων που κέρδισε από τέσσερις τίτλους οδηγών (τρεις με τον αδικοχαμένο Αιρτον Σένα και έναν με τον Αλέν Προστ) και κατασκευαστών.

Όπως γράφει το tovima.gr, η συνεργασία των δύο εταιρειών θα αρχίσει από το 2015, ωστόσο δεν θα είναι αποκλειστική καθώς η Honda θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει με κινητήρες και άλλες ομάδες.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η επιστροφή της Honda σχετίζεται με την αλλαγή στους κανονισμούς καθώς πλέον θα χρησιμοποιούνται υπετροφοδοτούμενοι κινητήρες V6 χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Ο Τζένσον Μπάτον, πρώην οδηγός της Honda όταν η ομάδα ονομαζόταν BAR, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα νέα λέγοντας: «Γνωρίζω πόσο πολύ πάθος, επιτυχία και υπερηφάνεια κρύβονται πίσω από αυτές τις δύο λέξεις. Για αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενος και ενθουσιασμένος όχι μόνο για αυτή τη φανταστική ευκαιρία για την ομάδα, αλλά μια σπουδαία εξέλιξη για τους φαν της Φόρμουλα 1 και τον αθλητισμό γενικότερα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ