Νύχτα βίας στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ - Πυρά σε πορεία στη μνήμη του Μάικλ Μπράουν

Η εικόνα ενός μαύρου άνδρα πεσμένου στο έδαφος, με αίματα στον κορμό του και τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα είναι η νέα εικόνα της βίας στο Φέργκιουσον, όπου σημειώθηκαν νέα επεισόδια ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον. 

 

Ένα συγκλονιστικό video που ανέβηκε στο internet τα ξημερώματα της Δευτέρας δείχνει έναν άνδρα, Αφροαμερικανό, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, γεμάτο αίματα, πεσμένο στο έδαφος και έναν αστυνομικό από πάνω του, να τον σημαδεύει με το όπλο του και να μην τον βοηθάει! 

Το video κατέγραψε ένας από τους διαδηλωτές. "Σας παρακαλώ, βοηθήστε τον. Αιμορραγεί φίλε, βοηθήστε τον" ακούγεται να λέει ο Τόνι Ράις, ο άνδρας που καταγράφει τη συγκλονιστική εικόνα και ο οποίος συνελήφθη για αυτόν ακριβώς το λόγο: γιατί κατέγραψε τα πάντα. 

Η κοπέλα του τραυματισμένου άνδρα, σύμφωνα με τη Daily Mail, απομακρύνθηκε από το σημείο ουρλιάζοντας "γιατί πυροβόλησαν τον φίλο μου". Δεν είναι σαφές πως τραυματίστηκε ο άνδρας, αν δηλαδή τον πυροβόλησε αστυνομικός ή τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε προηγηθεί στο Φέργκιουσον. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις, Τζον Μπελμάρ, μετά την ειρηνική διαδήλωση στη μνήμη του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του, ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί σοβαρά. Ο άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση και χειρουργείται, είπε. Δεν είναι σαφές αν είναι ο ίδιος άνδρας που εμφανίζεται στο video. 

Νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι για να διαδηλώσουν στη μνήμη του Μάικλ Μπράουν και κατά του ρατσισμού. Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν ξεκίνησαν με μία ειρηνική πορεία μέσα από το Σεντ Λιούις έπειτα από ενός λεπτού σιγή για τον 18χρονο νεαρό που δολοφονήθηκε στις 9 Αυγούστου 2014.

Την ειρηνική πορεία, όμως, διαδέχτηκε η ένταση. Το σκηνικό άλλαξε δραματικά όταν έπεσε η νύχτα με δεκάδες διαδηλωτές να αποκλείουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Ουέστ Φλόρισαντ, που έφερε το κύριο βάρος της εξέγερσης του περασμένου καλοκαιριού, φωνάζοντας "Κλείστε την".

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ