Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κακώς είχα δηλώσει πως αυτή η Βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει

Απέρριψε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί δεκάωρη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση της χώρας, επιλέγοντας συζήτηση μέχρι τις 7 το πρωί.

Στην απόφαση αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και η πρόεδρος της Βουλής συμφώνησε: «Πρώτη φορά πράγματι, κ. Λαφαζάνη».
 
Με την ανακοίνωση της απόφασης η κ. Κωνσταντοπούλου παραδέχθηκε: «Πολύ κακώς είχα δηλώσει από την έδρα αυτή πως αυτή Βουλή μνημόνιο δεν θα ψηφίσει. Λυπάμαι γι’ αυτή μου την πλάνη».
 
Όταν απορρίφθηκε η πρότασή της για δεκάωρη συζήτηση, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε νέα πρόταση για συζήτηση μέχρι τις 10.30 το πρωί. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αντιπρότεινε η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 7 το πρωί με ομιλίες των αρχηγών, των αρμόδιων Υπουργών και των Εισηγητών. «Το όριο της διαδικασίας δεν είναι να τελειώσουμε εμείς στις 4 το απόγευμα, αλλά να είναι στις Βρυξέλλες ο κ. Τσακαλώτος», είπε. «Αυτό συνιστά πλήρη παραβίαση του Κανονισμού», διαφώνησε η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι δεν θα μιλήσουν βουλευτές και οι υπουργοί που έχουν καταθέσει τροπολογίες. «Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ, και δεν θα το κάνω, να αποκλείσω Βουλευτές για να μιλήσουν».


 
Ο κ. Φίλης επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι του ΣΥΡΙΖΑ, την δική σας, γιατί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε πολλοί», σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντεταγμένο κόμμα. Να το σεβαστείτε και να βάλετε σε ψηφοφορία την πρότασή μας», της απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
 
Σημειώνεται πως όταν η πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την δεκάωρη συζήτηση λέγοντας ότι έτσι «υπάρχει άπλετος χρόνος ώστε να μην ευτελιστεί η διαδικασία», βουλευτές χειροκροτούσαν ειρωνικά. «Κάποια στιγμή όταν θα εφαρμόζονται αυτά, θα δείχνονται εικόνες για το πώς τα αντιμετωπίζαμε. Σας παρακαλώ να μην τα αντιμετωπίζουμε ως γελοία», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ