Φλαμπουράρης για Ζωή: «Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν δημιουργούνται από την τηλεόραση»

Υπέρ της διεξαγωγής της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές».

Τοποθετούμενος για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών». «Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας, δε, την «αντιφατικότητα» των δηλώσεων της πτέρυγας Λαφαζάνη είπε ότι προκύπτει από τη γνώση που έχουν ότι με την ψήφο τους θα ρίξουν την κυβέρνηση. «Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση» συμπλήρωσε με νόημα.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης» ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ. Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται ιερά και τα όσια της παράταξής του».

«Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να μπει στη βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη» εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.

Όσο για το αν στις εκλογές θα είναι υποψήφιοι όσοι καταψήφισαν την κυβέρνηση ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στο MEGA ήταν κατηγορηματικός: «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «σε δύο θέματα κάναμε εκτιμήσεις που πέσαμε έξω. Το ένα ότι θεωρούσαμε ότι οι δυνάμεις στο εξωτερικό θα υποχωρήσουν σε ένα βαθμό στη λαική ετυμηγορία και δεύτερον ότι είχαμε υπερεκτιμήσει υπερβολικά τις δυνατότητες που έχουν οι χώρες του ευρωπαικού νότου να αντισταθούμε».

Tο καρφί για τη Ζωή

Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές του κυρίου Φλαμπουράρη ήταν για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφού εκτίμησε ότι με τη στάση της στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ» πρόσθεσε ότι «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής».

Δεν παρέλειψε να την «καρφώσει» για τυχόν αρχηγικές βλέψεις που μπορεί να έχει ο κ. Φλαμπουράρης παρατήρσε ότι «δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες».

Σε ένα πιο προσωπικού ύφους σχόλιο για τη στάση της Προέδρου της Βουλής παρατήρησε ότι «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου» προσθέτοντας ότι «οι φιλοφοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ