Πώς να στέκεσαι (και να κάθεσαι) σαν χαρισματικός άνδρας - Πού να βάζεις τα χέρια σου‏

Το πώς στέκεσαι, το πώς κάθεσαι σε μια καρέκλα και το πώς τοποθετείς τα χέρια ή τα πόδια σου σε κάθε στάση, είναι παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη της επικοινωνίας σου απέναντι σε τρίτους, οδηγώντας τους να αγοράσουν ό,τι θες να τους πουλήσεις.

Κατακτώντας αυτά τα μικρά μυστικά της γλώσσας του σώματος, δεν θα παρουσιάσεις ποτέ την εικόνα ενός ανασφαλούς ατόμου - αντίθετα, θα αποπνέεις αυτοπεποίθηση και θα εμπνέεις στους γύρω σου εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Η όρθια στάση
Οι ώμοι πίσω,
αλλά όχι υπερβολικά πίσω, το βάρος του κορμού κατανέμεται ομοιόμορφα στα πόδια.

Το κλειδί για να επιδείξεις αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, είναι να διατηρείς τα πόδια σου ευθυγραμμισμένα με τους ώμους και να διανέμεις το βάρος εξίσου και στα δυο πόδια.

Η προσπάθεια να κορδωθείς και να ρίξεις τους ώμους πολύ πίσω πιθανώς θα διαταράξει την ισορροπία σου. Διατηρώντας μια... χαλαρά σθεναρή στάση αυτοπεποίθησης, ο συνομιλητής σου θα σε «διαβάσει» ως ένα σίγουρο και συνειδητοποιημένο άνδρα, ο οποίος νιώθει άνετα μέσα στο σώμα του και είναι ανοιχτός στην επικοινωνία.

Το ύψος και το βάρος σου δεν παίζουν κανένα ρόλο. Η ευθυτενής στάση του σώματος κερδίζει σε όλα τα σημεία, αρκεί να μην σταυρώσεις τα χέρια στο στήθος και να μη μεταφέρεις το βάρος σου στο ένα από τα δυο ισχία.

Η καθιστή στάση
Όπως κι αν κάθεσαι,
σταυροπόδι ή όχι, φρόντισε το σώμα σου να είναι απέναντι από αυτόν με τον οποίο συζητάς.

Οι συνεδριάσεις είναι οι στιγμές της επαγγελματικής ημέρας όπου βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με τα «κεφάλια» της δουλειάς. Οι άνδρες που κάθονται συνεπτυγμένοι στην καρέκλα τους και είναι διαρκώς προσηλωμένοι στα έγγραφά τους, συνήθως είναι οι πιο ανασφαλείς. Όσο απλώνεις το σώμα σου γύρω από την περιοχή που κάθεσαι και μιλάς χωρίς «σκονάκια», τόσο προβάλλεις μια ισχυρή εικόνα αυτοπεποίθησης.

Το μυστικό είναι να τοποθετήσεις τα χέρια σου κατάλληλα: στήριξε χαλαρά το ένα χέρι πάνω στο βραχίονα της καρέκλας και αγκάλιασε με το άλλο το πίσω μέρος της διπλανής καρέκλας, κάθε φορά που πρέπει να μιλήσεις.

Αν μπροστά σου δεν υπάρχει τραπέζι, σταύρωσε τα πόδια σου, ακουμπώντας χαλαρά τον αστράγαλο επάνω στον αντίθετο μηρό. Σε καμία περίπτωση μην ανοίξεις υπερβολικά τα πόδια σου, ούτε να τα τοποθετήσεις ίσια και κολλημένα μεταξύ τους - το ένα δείχνει πολύ αυθάδικο, το άλλο, υπερβολικά συντηρητικό.

Μη γέρνεις τους ώμους εμπρός - δείχνει άνδρα με χαμηλή αυτοπεποίθηση ή πολύ κουρασμένο. Κράτα τους ώμους σου χαλαρούς, αλλά σταθερούς.

Τα χέρια
Εκτός κι αν είσαι εσύ το αφεντικό,
όσο κάνεις χειρονομίες ή χτυπάς νευρικά τα δάχτυλά σου ενώ συζητάς, θα δείχνεις ευερέθιστος και ανασφαλής.

Ο τρόπος που τοποθετείς τα χέρια σου είναι ένα άλλο βασικό κλειδί της σωστής επικοινωνίας. Έχεις δει ανθρώπους να τινάζουν τα χέρια τους ενώ μιλούν: οι χειρονομίες σχεδόν πάντα σχετίζονται με μια ανήσυχη προσωπικότητα. Τα χέρια σου, λοιπόν, μπορούν να πουν πολλά, ακόμη κι όταν δεν βγάζεις άχνα.

Η τοποθέτηση των χεριών σου στους γοφούς ή μέσα στις τσέπες του παντελονιού, η ένωσή τους εμπρός σε στάση εκκλησίας, ακόμη και το σταύρωμα εμπρός στο στήθος δεν δείχνουν κύρος. Άφησε τα χέρια σου χαλαρά πλάι στο σώμα σου και μην ακουμπάς το πρόσωπο ή μη φτιάχνεις τη φράντζα σου.

Σημαντική επισήμανση: Όποια κι αν είναι η περίσταση, μην ακουμπάς τον άλλον, εκτός κι αν είναι φίλος σου.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι χειρονομίες επιτρέπονται: όταν, πχ, θέλεις να υπερτονίσεις μερικά σημεία της κουβέντας σου. Αν, όμως, το παρακάνεις, θα δείχνεις νευρικός και θα δώσεις την εντύπωση πως χάνεις τον έλεγχο της συζήτησης.

Πηγή: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ