Very Good News: Kapsaliana Village Hotel - Διεθνής διάκριση για το χωριό - ξενοδοχείο του 16ου αιώνα με το ελαιοτριβείο της ιστορικής Μονής Αρκαδίου - Μόνο στο eirinika.gr

Tripadvisor 2013: Top performing 10% of all business worldwideΒραβείο Conte Nast Traveler 2011 - 2012 Kαλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείοSunday Times Travel Mag Στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου με ανώτερη τιμή 100 λίρεςTripadvisor 2012 - 2013 recommendedIrish Τimes Στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμουΠεριτριγυρισμένο από τον μεγαλύτερο ελαιώνα του νησιού της Κρήτης, το Kapsaliana Village βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία με υπέροχη θέα στην εξοχή και στη θάλασσα. Το προσεκτικά ανακαινισμένο Kapsaliana Village Hotel είναι ένα όμορφο συγκρότημα με 17 λιθόκτιστα κτήρια κρητικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Περιτριγυρισμένο από τον μεγαλύτερο ελαιώνα του νησιού της Κρήτης, το Kapsaliana Village βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία με υπέροχη θέα στην εξοχή και στη θάλασσα. Το προσεκτικά ανακαινισμένο Kapsaliana Village Hotel είναι ένα όμορφο συγκρότημα με 17 λιθόκτιστα κτήρια κρητικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Ιδού μερικές από τις διακρίσεις του:

Tripadvisor 2013: Top performing 10% of all business worldwide

Βραβείο Conde Nast Traveler 2011 Kαλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο

Sunday Times Travel Mag Στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου με ανώτερη τιμή 100 λίρες

Tripadvisor 2012 - 2013 recommended

Irish Τimes: Διάκριση στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου



Με την είσοδό σας στο χωριό Καψαλιανά θα διαπιστώσετε ότι το ξενοδοχείο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ίδιου του χωριού.



Πρόκειται για ένα σύνολο πέτρινων κτισμάτων, ισογείων και διώροφων, χαρακτηριστικών της κρητικής λαϊκής αρχιτεκτονικής, με στοιχεία της ύστερης Eνετοκρατίας. Τα κτίσματα του οικισμού όλα πέτρινα με αυλές, καμάρες, πέτρινες σκεπές, φούρνους και τζάκια, τα οποία αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων, ανακαινίστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και μετατράπηκαν σε άνετους χώρους διαμονής και σε φιλόξενους κοινόχρηστους χώρους.



Οι 17 χώροι διαμονής του ξενοδοχείου, ιδιαίτερης μορφής ο κάθε ένας από αυτούς, διατηρούν ενιαίο  ύφος και αισθητικής, ενώ παράλληλα διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση, mini bar, κλιματισμό και θέρμανση). Οι περισσότεροι χώροι διαμονής διαθέτουν τζάκι και βεράντα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα, εξασφαλίζοντας στους φιλοξενούμενους στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Το ιδιωτικό ελαιοτριβείο σε άμεση επαφή με το μοναστηριακό ελαιόμυλο, έχει μετατραπεί σε καθιστικό με τζάκι, άνετες πολυθρόνες και καναπέδες, τηλεόραση, βιβλία και περιοδικά. Σε άμεση επαφή με το χώρο βρίσκεται και η ιδιαίτερα γραφική εκκλησία του οικισμού, αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που χρονολογείται την ίδια εποχή με το μοναστηριακό ελαιόμυλο, δηλαδή 250 περίπου ετών. Η εκκλησία ανήκει διοικητικά στη Μονή Αρκαδίου και αποτελεί την ιδανική επιλογή για την τέλεση των μυστηρίων (γάμων, βαπτίσεων, κ.λπ).



Στο κέντρο του οικισμού, σε ένα μεγάλο πέτρινο κτίριο, βρίσκονται η υποδοχή, το εστιατόριο, το σαλόνι του εστιατορίου και το καθιστικό της υποδοχής. Στο εστιατόριο μπορείτε να απολαύσετε δημιουργίες της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, αλλά και γευστικά εδέσματα της ευρύτερης μεσογειακής διατροφής. Η καταπράσινη πέργκολα κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και ο καλαίσθητος χώρος μπροστά στο αναμμένο τζάκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προσφέρονται για ένα ποτό, ένα γλυκό του κουταλιού ή μια ρακί. Ο πλακόστρωτος υπαίθριος χώρος, όπως και ο χώρος της πισίνας προσφέρονται για κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και για επαγγελματικές διοργανώσεις απαιτήσεων, καθώς εξυπηρετούν έως και 300 άτομα.



Διαβάστε μερικά από τα σχόλια που δημοσιεύει το tripadvisor.com από επισκέπτες του ξενοδοχείου


















Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ