Η βιταμίνη D του ήλιου μπορεί να θεραπεύσει το άσθμα!

Άλλη μια ευεργετική ιδιότητα του ήλιου και της βιταμίνης D ανακάλυψαν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση όσων υποφέρουν από άσθμα.

Άλλη μια ευεργετική ιδιότητα του ήλιου και της βιταμίνης D ανακάλυψαν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση όσων υποφέρουν από άσθμα.



Όπως γράφει το naftemporiki.gr, σύμφωνα με επιστήμονες του King's College στο Λονδίνο, η λεγόμενη βιταμίνη του ήλιου συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της ιντερλευκίνης-17, μιας ουσίας που παράγεται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, αλλά στους ασθματικούς σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από το φυσιολογικό.
Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Allergy and Clinical Immunology, στα άτομα που πάσχουν από άσθμα η ιντερλευκίνη-17 παράγεται ακόμη και επτά φορές περισσότερο από ό,τι στους υγιείς.
Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται άμεσα με την επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος και την αδυναμία του οργανισμού να ανταποκριθεί στη θεραπεία με στεροειδή.
Ωστόσο, πιστεύουν ότι η θεραπεία με βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να ωφεληθούν από τη συνήθη θεραπεία, αλλά και ότι θα ωφελήσει και τους υπόλοιπους, επειδή θα τους επιτρέψει να μειώσουν την ποσότητα των στεροειδών που λαμβάνουν.
Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι η διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, προκειμένου να αποδειχθεί ότι τα παραπάνω συμπεράσματα είναι έγκυρα και ασφαλή για τον άνθρωπο. Μέχρι να συμβεί αυτό, διευκρινίζουν ότι η χορήγηση βιταμίνης D στο πλαίσιο της θεραπείας για το άσθμα προς το παρόν δεν συνιστάται για τους ασθενείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ