H Αθήνα γεμίζει ποδήλατα 18-20 Σεπτεμβρίου: Το 6ο Athens ΜBike Festival έρχεται

Το ποδήλατο τίποτα δεν το σταματά, θα μπορούσε να είναι φέτος το σύνθημα για το 6o Αthens Bike Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η μεγάλη διοργάνωση του MBike, που έχει πλέον γνωρίσει διεθνή αναγνώριση καθώς κάθε χρόνο την επισκέπτονται δεκάδες εκπρόσωποι εταιρειών απ΄ όλη την Ευρώπη, θα ανοίξει τις πύλες της το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου για να υποδεχτεί τους φίλους του ποδηλάτου.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη και ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση, η απόφασή μας ήταν να μην κάνουμε ακόμη μια υποχώρηση και προσαρμόσουμε για μια ακόμη φορά τα προγράμματά μας στις πολιτικές εξελίξεις.

Εξάλλου, με εκλογές ή όχι, το ποδήλατο είναι εδώ και αποτελεί μια σοβαρή πρόταση τόσο ως μέσο αστικής μετακίνησης στις πόλεις αλλά και ως μέσο άσκησης και αναψυχής. Τα μηνύματα από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι θετικά. Σημαντική αύξηση των πωλήσεων ποδηλάτων φέτος σε όλες τις χώρες, παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση, αποδεικνύει πως οι πολίτες δε διστάζουν να επιλέξουν ένα μέσο τόσο απλό, λογικό, ουσιαστικό και ευχάριστο όσο το ποδήλατο.

Και η Ελλάδα δεν έχει κάποιο λόγο να διαφέρει. Εξάλλου είναι σε περιόδους κρίσης όπου το ποδήλατο αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο - στη Δανία και την Ολλανδία κατά την πρώτη πετρελαϊκή κρίση, στην υπόλοιπη Ευρώπη τώρα. Και δεν είναι τυχαίο.

Το ποδήλατο παρέχει έναν οικονομικό τρόπο άθλησης από τη μια ενώ από την άλλη προτείνει έναν εναλλακτικό, πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής στις πόλεις, εξασφαλίζοντας σημαντική οικονομία σε όσους το επιλέξουν.

Όσον αφορά στο κόστος του, οι τιμές των ποδηλάτων έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια παρέχοντας πλέον την ευκαιρία στους περισσότερους να αποκτήσουν ένα καλό ποδήλατο μετακίνησης με περίπου 250 ευρώ.

Η Τεχνόπολις γεμίζει ποδήλατα

Αυτός είναι και ο στόχος μας φέτος. Να δείξουμε πως το ποδήλατο είναι παντού και μπορούν να το αποκτήσουν όλοι. Με τη δημιουργία μιας πίστας δοκιμών, στο κέντρο της Τεχνόπολης, οι επισκέπτες του Athens Bike Festival θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσα ποδήλατα θέλουν, σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες.

Για τους πιο… extreme τύπους, μια πίστα ΜΤΒ θα προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιος τις ικανότητές του με σύγχρονα ποδήλατα ΜΤΒ αλλά και να μάθει πράγματα από τους ειδικούς εκπαιδευτές.

Για τα… πιτσιρίκια μας, το μέλλον του ποδηλάτου στην Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουν ποδήλατο, να μάθουν ποδήλατο και να παίξουν με το ποδήλατο.

Ας γίνει η ζωή μας λίγο πιο εύκολη

Δεν είναι τυχαίο πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος είναι απλός: Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, πρακτικά όλοι - ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης - μπορούν να απολαύσουν τις χαρές του ποδηλάτου, στο βουνό, την πόλη ή τις μεγάλες αποστάσεις.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν έντονη την εμφάνισή τους και στην Ελληνική αγορά και πλέον οι επισκέπτες του Athens Bike Festival θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες τα ποδήλατα που θα μπορούσαν μια και καλή να… σβήσουν τη δικαιολογία “δεν είναι για μένα το ποδήλατο”.

Έκθεση παλαιών ποδηλάτων και φωτογραφιών

Οι φίλοι μας από την Bike Art έχουν προετοιμάσει για μας τη 2η Έκθεση Κλασικών Ποδηλάτων, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα “διαμάντια” της ποδηλατικής ιστορίας. Ποδήλατα από τις αρχές του περασμένου αιώνα - τα περισσότερα σε εξαιρετική κατάσταση - θα συγκεντρωθούν στην Τεχνόπολη για μια μοναδική έκθεση.

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου

Η λίστα με τους εκθέτες και τις εταιρείες θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα αρχίσουμε να σας ενημερώνουμε καθημερινά με τις εξελίξεις του 6ου Athens Bike Festival.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ