David Bowie: Θα γράψει μουσική για τον αγαπημένο ''Σφουγγαράκη'' των παιδιών

Ο Βρετανός σταρ θα αναλάβει να γράψει τη μουσική για το "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ", που θα ανέβει στο Σικάγο και αργότερα στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

 

Ο θεατρικός οργανισμός Oriental του Σικάγο ανακοίνωσε ότι ο Ντέιβιντ Μπόουι ηγείται μία ομάδας διάσημων μουσικών που θα συνθέσουν κομμάτια για την παράσταση "Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ". Πρόκειται για τη μεταφορά της ταινίας "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του", στην οποία ο πρωταγωνιστής εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη Μπικίνι. 

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Ιουνίου του 2016 στο Σικάγο, όπου θα παίζεται για ένα μήνα προτού μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Άλλοι μουσικοί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν είναι τα δύο αμερικανικά συγκροτήματα The Flaming Lips και They Might Be Giants, η Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith και ο τραγουδιστής και συνθέτης Τζον Λέτζεντ.

Με ντεμπούτο το 1999, η τηλεοπτική σειρά έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία για το κανάλι κινουμένων σχεδίων Nickelodeon, ενώ ειδικά ο "Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του" έχει κερδίσει τον θαυμαστό μικρών και μεγάλων (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα). Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν τη σειρά για κεκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη θεατρική παράσταση για την οποία γράφει μουσική ο 68χρονος, πια, Ντέιβιντ Μπάουι. Ο μεγάλος σταρ πρόσφατα έγραψε τη μουσική για την παράσταση "Lazarus", η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης. 

Η παράσταση αυτή είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1963 "Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη" του Ουόλτερ Τέβις, το οποίο μιλάει για έναν εξωγήινο με ανθρώπινη μορφή, ο οποίος έρχεται στη Γη αναζητώντας νερό κι εθίζεται στο αλκοόλ και στην τηλεόραση.

Αν και έχει αφήσει ιστορία, ο γνωστός καλλιτέχνης με εμφάνισή του στο Μπρόντγουει, την περίοδο 1980-81, υποδυόμενος τον Βρετανό Τζόζεφ Μέρικ στον "Άνθρωπο Ελέφαντα", αυτή τη φορά, δεν θα εμφανιστεί ούτε στον θεατρικό Μπομπ ούτε στο "Lazarus".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ