Φλαμπουράρης διαψεύδει: Έχω αποχωρήσει από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο των 3,9 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Ο κ. Φλαμπουράρης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ισχυρίστηκε ότι έχει αποχωρήσει από την εν λόγω εταιρία, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι έκλεισε το επάγγελμα μόλις έγινε υπουργός, παρέδωσε το πτυχίο του, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη.

«Η πρώην εταιρία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα... Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ είχε ανακηρυχθεί μειοδότρια εταιρεία στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου 2014.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ