Βραβεία Emmy: Game of Thrones, η πρώτη μαύρη, ο νάνος & δάκρυα συγκίνησης στο Λος Άντζελες

Ο Τζον Χαμ του "mad men" απέσπασε το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου. Στη Βαϊόλα Ντέιβις βραβείο Α' γυναικείου ρόλου -η πρώτη μαύρη που τιμάται με τη διάκριση. Ξανά βραβείο στον Τύριον, τον νανο του GoT.
 

Ο ηθοποιός Τζον Χαμ κέρδισε χθες βράδυ στη βραδιά απονομής των βραβείων Emmy στο Λος Άντζελες το βραβείο Α΄ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία του ως μυστηριώδης και γοητευτικός Ντον Ντρέιπερ στην τηλεοπτική σειρά «Mad Men».

Η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισε το βραβείο Emmy α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για το «Το Πώς να την Γλυτώσεις με Φόνο» (How to Get Away with Murder), η πρώτη μαύρη γυναίκα που τιμάται με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

«Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλον είναι οι ευκαιρίες (...) Δεν μπορούν να κερδίσουν ένα βραβείο Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν», δήλωσε η Βαϊόλα Ντέιβις παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

Η 50χρονη ηθοποιός υποδύεται το ρόλο μιας καθηγήτριας Νομικής και δικηγόρου.

Με 24 υποψηφιότητες, το Game of Thrones αν μη τι άλλο κέρδισε το μεγάλο στοίχημα, αφού αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Σειρά στην κατηγορία «Δράμα» (έχοντας αντιπάλους μεταξύ άλλων, τις σειρές Downton Abbey, Homeland, House Of Cards).

Η σειρά απέσπασε επίσης, το Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον Ντέβιντ Νάτερ, όπως και Σεναρίου, με νικητές τους David Benioff και P.B. Weiss.

Όσο για τον νάνο του Game of Thrones, τον Πίτερ Ντίνκλετζ, ή αλλιώς Τύριον Λάνιστερ, έχει ακόμη ένα ΕΜΜΥ για τη συλλογή του, καθώς είχε βραβευθεί με ΕΜΜΥ για την πρώτη σεζόν του «Game of thrones».

Πηγή: emmys.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ