Ο Γιάννης Λουκάκος μας κακομαθαίνει με το απόλυτο κοκκινιστό μοσχαράκι – Δείτε τη συνταγή

Ο Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει πως να κάνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας.

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι κοκκινιστό
100 γρ. ελαιόλαδο
1 kg. μοσχαρίσιο κρέας από την ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
250 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί κόκκινο
500 γρ. ντομάτες ολόκληρες από κονσέρβα
500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. αρακάς, βρασμένος
αλάτι
ζάχαρη, αν χρειάζεται

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι κοκκινιστό
Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρότα. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καρότα, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και το θυμάρι, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.

Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά.

Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ