Ο Πάσχος Μανδραβέλης κατακεραυνώνει: Συριζαίοι, είστε Υποκριτές & Φαρισαίοι

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το φάντασμα της υποκρισίας. Aυτή πλανάται παντού, ειδικά όταν η Πρώτη Φορά κατακρίνεται για τις άστοχες επιλογές της και τις ατυχέστερες δηλώσεις των στελεχών της. 

Ετσι μετά τις δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη, η «Αυγή» κυκλοφόρησε με τίτλο «Μέτωπο υποκρισίας για τις “πενταροδεκάρες”» (22.10.2015).

*Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή.

Από κοντά αρθρογράφος τονίζει ότι «ιδεοληπτικός και υποκριτικός είναι ο πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον του ο θίασος της πενταροδεκάρας» («Αυγή», 25.10.2015). Προ ολίγων ημερών η ίδια εφημερίδα είχε κύριο άρθρο με τίτλο «Υποκρισία με την ανεξαρτησία» της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, στο οποίο έγραφε: «Είναι απόλυτα υποκριτικό να σκίζουν διάφοροι τα ιμάτιά τους για την παραβίαση της ανεξαρτησίας της υφιστάμενης Γραμματείας, όταν ένας υπουργός και μία κυβέρνηση είναι αυτοί που επιλέγουν –έστω μετά από μια “ανοιχτή διαδικασία”– τον/την επικεφαλής της» (20.10.2015). «Διγλωσσία και υποκρισία!» καταλόγισε ο βασικός αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, κ. Θανάσης Καρτερός, στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διότι «ασκούν αντιπολίτευση από αριστερά! Μάλιστα!

Και η υποκρισία που καταλογίζουν στον Τσίπρα είναι ότι μιλάει αριστερά, αλλά πράττει δεξιά! Ενώ οι ίδιοι, με τη μαχητική τους στάση, το φιλολαϊκό τους ρεπερτόριο, τις ταξικές τους διεισδύσεις, κλίνουν επ’ αριστερά» (13.10.2015). «Απύθμενο θράσος και υποκρισία» καταλογίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη γραμματέα Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη (25.10.2015), ενώ οι ΑΝΕΛ στην ίδια γραμμή φωνασκούν ότι «η υποκρισία έχει τα όριά της» και ότι «η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι πολύ νωπή για να την αγνοούν» (20.10.2015), ενώ από κοντά και ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σε κάθε ανακοίνωση που εκδίδει για την αύξηση των ορίων ηλικίας, καταλήγει με το «Επιτέλους, και η υποκρισία έχει τα όριά της!».

Είναι πολλά για να καταγραφούν τα 533 αποτελέσματα που δίνει ο δικτυακός τόπος της «Αυγής», αν ερευνήσει τη λέξη «υποκρισία», χώρια εκείνα που δεν πιάνουν οι μηχανές αναζήτησης. Την ημέρα, για παράδειγμα, της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ, όταν ολόκληρη η Ηρώδου Αττικού είχε στρωθεί με κόκκινα χαλιά, η «Αυγή» δημοσίευε ένα σκίτσο με τον Γάλλο πρόεδρο να κρατά μια πινακίδα που έγραφε «Ζε Σουί Πλασιέ» (23.10.2015). Η υποκρισία που στηλίτευε ο κ. Τάσος Αναστασίου δεν ήταν για τον... Ολαντρέου, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που πριν έλθει εν τη βασιλεία του έβλεπε κάθε ξένο αξιωματούχο σαν πλασιέ· όπλων κατά προτίμηση. Ηταν τότε που το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωνε ότι «ο Γάλλος Πρόεδρος δηλώνει “παρών” στη διαδικασία ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, με πολλά ερωτήματα να γεννιούνται για τις προς ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις, όπως αυτή του νερού, καθώς και για άνευ χρησιμότητας, ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο, αγορές φρεγατών» (20.2.2013), ενώ την ίδια μέρα οι συνεταίροι ΑΝΕΛ διαλαλούσαν ότι «ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία».

Ε, ναι! «Και η υποκρισία έχει τα όριά της!», που θα ’λεγε και ο κ. Κατρούγκαλος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ