Να φτιάξουμε απίθανους κολοκυθοκεφτέδες με ταλαγάνι & σος γιαουρτιού - Σούπερ συνταγή του Γιάννη Λουκάκου‏

Μια φανταστική συνατγή που θα λατρέψετε!

YΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

250 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα

350 γρ. καρότα, τριμμένα

500 γρ. ταλαγάνι, τριμμένο

120 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

5 γρ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

5 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

3 αβγά, χτυπημένα

120 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στυμμένο

αλάτι, πιπέρι

έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

½ ματσάκι ρόκα, χονδροκομμένη, για το σερβίρισμα

Για τη σος γιαουρτιού 

5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

20 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη

10 γρ. ζάχαρη

50 ml λευκό ξίδι 

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κεφτέδες: Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των περίπου 80 γρ. Τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν. 

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει το τυρί στο εσωτερικό τους. Τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 

Σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε δίπλα στους κεφτέδες και συνοδεύουμε με λίγα φύλλα ρόκας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ