Απ' όλα έχουν οι ταινίες εβδομάδας: Τον Γιο του Σαούλ, Το Δέντρο με τα Τσόκαρα και τον νέο Bond που ''κλέβει την παράσταση''

Όλα τα φώτα είναι φυσικά στραμμένα στον νέο Μποντ… Αλλά η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, ένα μοναδικό ουγγρικό αριστούργημα.

Spectre


Ο Τζέιμς Μποντ ξαναπιάνει τ’ όπλο του. Μετά την καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία του «Skyfall», ο Σαμ Μέντες και η σεναριακή ομάδα του επιστρέφουν για μια δραματικότερη και ακόμη πιο επικεντρωμένη στο χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ περιπέτεια, η οποία δεν θα υπολείπεται σε περιπετειώδες θέαμα και καταιγιστική δράση. Μαρόκο, Μεξικό, Ρώμη, αυστριακές Άλπεις και, φυσικά, Λονδίνο προσφέρουν το κοσμοπολίτικο ντεκόρ, Μόνικα Μπελούτσι, Λεά Σεϊντού και η 28χρονη Μεξικάνα Στέφανι Σίγκμαν προστίθενται στη hot λίστα των Bond girls, ενώ ο Κριστόφ Βαλτς είναι ο Φραντς Ομπερχάουζεν, αρχηγός της πανίσχυρης τρομοκρατικής οργάνωσης SPECTRE. Τι τον συνδέει όμως με τον ορκισμένο αντίπαλό του και διασημότερο κινηματογραφικό πράκτορα; Το εντυπωσιακό τρέιλερ υπονοεί κάποιο σκοτεινό (οικογενειακό; ) μυστικό από το παρελθόν και ο Μέντες, ο οποίος αποχωρεί πλέον από το franchise, δηλώνει ότι «τώρα θα μάθουμε τι είναι αυτό που πραγματικά έκανε τον Τζέιμς Μποντ τον Τζέιμς Μποντ που ξέρουμε». Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες, πρώτη προβολή στα κανάλια ΟΤΕ CINEMA.

Ο Γιος του Σαούλ

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για ένα ωμά ρεαλιστικό δράμα πάνω στο Ολοκαύτωμα. Η πρώτη ταινία του 38άχρονου Ούγγρου Λάζλο Νέμες, γιου του σκηνοθέτη Άντρας Γιέλες και βοηθού του Μπέλα Ταρ («Ο Άνθρωπος Από το Λονδίνο» ), ήταν για πολλούς η πραγματική αποκάλυψη του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών, από το οποίο αποχώρησε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και εκείνο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI ). Πρόκειται για ένα σκληρό δράμα επιβίωσης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου ένας Εβραίος «κάπο» αποφασίζει να θάψει κρυφά το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του. Γυρισμένο με μακράς διάρκειας πλάνα, σχεδόν όλα κοντινά, με αίσθηση ασφυκτικού ρεαλισμού και ένα συγκλονιστικό –πρωτοεμφανιζόμενο– πρωταγωνιστή, αποτελεί την πιο τολμηρή κινηματογραφική προσέγγιση της φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Μια Φορά το Χρόνο

Οικογενειακή κωμωδία με τους Νταϊάν Κίτον, Τζον Γκούντμαν, Αμάντα Σέιφριντ και Μαρίζα Τομέι. Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Νιούπορτ. Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Το Δέντρο με τα Τσόκαρα


Νεορεαλιστικός Χρυσός Φοίνικας του 1978 για τον Ερμάνο Όλμι, ο οποίος αφηγείται τους φόβους και τις ελπίδες όσων πέρασαν από την Ιστορία χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ