M λένε τη ψηφιακή γραμματέα σας στο Facebook: Πιο όμορφη από τη Siri της Apple & την Cortana της Microsoft

Εκτός από την παροχή Διαδικτύου σε κάθε γωνιά της Γης μέσω drones και τη σύνδεση του κόσμου μέσω εικονικής πραγματικότητας, το Facebook έχει ακόμα ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο στα σκαριά.

 

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που αριθμεί περισσότερους από 1,5 δισ. χρήστες πειραματίζεται αυτή την περίοδο με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που μεταφέρουν την εμπειρία του Facebook σε άλλη διάσταση.
Το πρώτο εργαλείο ακούει στο όνομα «Μ», και θα είναι μια ψηφιακή «γραμματέας» των χρηστών που θα κάνει για λογαριασμό τους ό,τι εκείνοι επιθυμούν. Πολύ πιο εξελιγμένη από τη Siri της Apple και την Cortana της Microsoft, η Μ θα λειτουργεί μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger και με ένα απλό γραπτό μήνυμα του χρήστη θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, να κάνει online αγορές, κρατήσεις σε εστιατόρια και θεάματα και να στέλνει δώρα σε φίλους που γιορτάζουν, τα οποία μάλιστα η ίδια θα διαλέγει και θα στέλνει στη σωστή διεύθυνση!
Ο λόγος που είναι πιο εξελιγμένη από τις ήδη υπάρχουσες ψηφιακές βοηθούς είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, ωστόσο το γεγονός ότι υπάλληλοι επιβλέπουν το έργο της δημιουργεί και ερωτηματικά για το κατά πόσο η υπηρεσία θα μπορεί να επεκταθεί στους 1,5 δισ. χρήστες.
To σύστημα
Προς το παρόν, η Μ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με μια ομάδα μερικών εκατοντάδων χρηστών στη Σίλικον Βάλεϊ, όμως μελλοντικά ο κολοσσός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιθυμεί να δημιουργήσει ένα εξελιγμένο σύστημα με εγγεγραμμένο know-how που θα περιορίσει την ανθρώπινη εμπλοκή και να το επεκτείνει σε όλον τον κόσμο.

«Η ομορφιά των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε τις δυνατότητες αυτές σε οποιονδήποτε σε όλον τον πλανήτη», ανέφερε πρόσφατα σε συνέδριο ο επικεφαλής τεχνολογίας του Facebook, Μάικ Σρέπφερ, που έχει αποστολή να μεταμορφώσει το Facebook σε κάτι περισσότερο από ένα κοινωνικό δίκτυο. Πάντως, η Μ θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τη χρήση του Messenger χρησιμοποιώντας τη μελλοντικά και για απευθείας διαδικτυακές αγορές.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ