Νεκρός ο αρχηγός των τζιχαντιστών: Με drone σκότωσαν τον Jihadi John - αρχιδολοφόνος των ISIS

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εναντίον του Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστού και ως "Jihadi John", ο οποίος εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων του Ισλαμικού Κράτους. Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, Πίτερ Κούκ, γίνεται "εκτίμηση των αποτελεσμάτων της επίθεσης" για να εξακριβωθεί αν ο Εμουάζι είναι νεκρός. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, πάντως, δεν είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατός του.

Ο "Jihadi John" θεωρείται ως το ανώτερο Βρετανικό στέλεχος του ISIS και εμφανίζεται σε βίντεο του 2014 και 2015 να εκτελεί αρκετούς Αμερικανούς και άλλους δυτικούς ομήρους.

"Ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ.

Ο Εμουάζι γεννήθηκε στο Κουβέϊτ και μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο. Οι γονείς του, Ιρανικής καταγωγής, εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ με πτυχίο προγραμματιστή. Ηταν μέλος της οργάνωσης νεαρών μουσουλμάνων,  γνωστής ως «Αγόρια του Β. Λονδίνου», πολλά μέλη της οποίας πολέμησαν αρχικά στην Σομαλία και σήμερα στην Συρία.

Ταξίδευσε στην Συρία το 2012 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο του ISIS τον Αύγουστο του 2014.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ