Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να και κάτι ευχάριστο μέσα στη μαυρίλα – Πρωτοφανής η κινητοποίηση για τη δωρεά αίματος στη Γαλλία

Οι Γάλλοι συρρέουν από την Παρασκευή, σε μία πρωτοφανή κινητοποίηση, στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, αναγκάζοντας σήμερα το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να καλέσει τους αιμοδότες να μεταθέσουν την προσεχή εβδομάδα τη δωρεά τους.

"Καλούμε τους δωρητές, που είναι πάρα πολλοί να έρθουν να μας δουν, να αναβάλουν τις δωρεές τους", δήλωσε ο δρ Ντζαμέλ Μπενομάρ, διευθυντής της Αιμοδοσίας στην περιοχή του Παρισιού. "Φυσικά, πρέπει να συνεχιστεί η δωρεά αίματος αλλά την κατάλληλη στιγμή", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι "δεν τίθεται θέμα να πεταχτεί ληγμένο αίμα".

Γαλλία: Πρωτοφανής κινητοποίηση για δωρεά αίματος

"Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς (τους αιμοδότες) τους επόμενους δύο μήνες" (χρονικό διάστημα που απαιτείται μεταξύ δύο αιμοδοσιών), πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος στα "28 χρόνια της σταδιοδρομίας του δεν είχε δει ποτέ μια τέτοια κινητοποίηση".

Το Σάββατο, το εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε προβεί σε 8.500 αιμοληψίες (αίμα, αιμοπετάλια και πλάσμα) σε όλη την Γαλλία, εκ των οποίων 2.000 στην περιοχή του Παρισιού. Σήμερα ο αριθμός τους είχε ήδη τετραπλασιαστεί μέχρι το μεσημέρι σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τον γιατρό.

Πηγή: bussinessinsider.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ