8+1 στιγμές που κάνουν τη ζωή κάθε γονιού ξεχωριστή - Από τη γέννηση μέχρι τον στρατό και το πανεπιστήμιο

Το να είσαι γονιός προσφέρει εκατομμύρια στιγμές χαράς, αγωνίας, ευτυχίας, ευθύνης, λύπης, θυμού. Μέσα σε όλες αυτές υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές που μένουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό.

Η στιγμή της γέννησής του μωρού σας. Η στιγμή που παίρνει την πρώτη ανάσα του, η πρώτη στιγμή που το παίρνετε στην αγκαλιά σας. Μοναδική και ανεπανάληπτη.

Τα πρώτα του βήματα. Το βλέπετε με αγωνία να προσπαθεί να σταθεί μόνο του και αφήνοντας την ασφάλεια του καναπέ να κάνει το πρώτο βήμα μόνο του χωρίς να πιάνεται από πουθενά. Περήφανοι χειροκροτείτε με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά.

Μαμά, μπαμπά, άτα, μαμ. Ό,τι κι αν πει πρώτα, είναι οι πρώτες του λέξεις. Ακούτε τη φωνούλα του και γεμίζετε περηφάνια. Προσπαθείτε να του μάθετε λεξούλες, του μιλάτε αργά και σταθερά. Τι ευτυχία.

Η πρώτη μέρα στον παιδικό ή στο σχολείο. Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Σαν χθες σας φαίνεται που γυρίσατε από το μαιευτήριο με τον μικρό μπόγο στο πορτ μπεμπέ και τώρα κουβαλάει την μικροσκοπική του τσάντα μόνο του με μια θλίψη που θα σας αποχωριστεί. Ο πρώτος αποχωρισμός από τη μαμά και την ασφάλεια του σπιτιού.

Η πενταήμερη. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που θα λείψει τόσες μέρες από το σπίτι. Και ενώ σίγουρα τσακώνεστε αρκετά συχνά, σας λείπει. Περιμένετε να σας πάρει τηλέφωνο, να δείτε ότι είναι καλά και ότι περνάει ωραία.

Ο στρατός ή το Πανεπιστήμιο μακριά από το σπίτι. Σημαντικό βήμα ανεξαρτητοποίησης. Πρέπει να στηριχθεί στα πόδια του, να ωριμάσει, να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα χωρίς την ασφάλεια των γονιών του και του πατρικού. Μεγάλη εμπειρία και για εκείνο και για σας.

Όλη η συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ