Ανώτερος ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ επικράτησε με 64-51 του... νευρικού Ολυμπιακού κάνοντας το 1-0! Η σειρά μεταφέρεται αύριο στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, καθώς στον πρώτο τελικό της Α1, ο οποίος διεξήχθη στο ΣΕΦ, νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης με 64-51.

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού, καθώς στον πρώτο τελικό της Α1, ο οποίος διεξήχθη στο ΣΕΦ, νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης με 64-51.

Πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στον ΟΑΚΑ, όπου την προσεχή Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν σε 1-1. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο κατάμεστο φαληρικό στάδιο, ο Ολυμπιακός είχε τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι. Η νευρικότητα των «ερυθρολεύκων», η ανεπανάληπτη αστοχία τους κυρίως από τα 6,75 και η απουσία του Έισι Λο, ο οποίος προφυλάχθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, επέτρεψαν στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να αποκτήσει αρκετά μεγάλη διαφορά πόντων από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν πιο συγκεντρωμένος, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι πολύ άστοχος και να μην μπορεί να διασπάσει την εξαιρετική άμυνα των «πράσινων», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Λο φρόντισαν να περιορίσουν τον Σπανούλη και να κάνουν σχεδόν ακίνδυνη την περιφέρεια των «ερυθρολεύκων». Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στη ρακέτα, με τους Λάσμε και Γκιστ να προσφέρουν θεαματικές φάσεις και να φορτώνουν συνεχώς το καλάθι των γηπεδούχων.

Το τελικό αποτέλεσμα ήλθε δίκαια, με τον Παναθηναϊκό να εντυπωσιάζει με τον απόδοσή του και τον Ολυμπιακό να προβληματίζει, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Οι «πράσινοι» απέκτησαν πλεονέκτημα, ωστόσο, γνωρίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιδράσουν και πως οι τελικοί της Α1 έχουν ακόμα δρόμο…

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 11, Χάινς 5, Άντιτς, Πρίντεζης 9, Περπέρογλου 5, Παπανικολάου 6, Σλούκας 5, Κατσίβελης 2, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Σερμαντίνι.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 4, Μπράμος 11, Σχορτσιανίτης 3, Γκιστ 10, Λάσμε 8, Ούκιτς 12, Ματσιούλις 7, Κάρι 6, Γκουίν 3, Ξανθόπουλος, Τσαρτσαρής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ