Σήμερα ο Γιάννης Γκελντής, μόνο στο eirinika.gr, σας προτείνει: Γιαούρτι light με ψητό μήλο και κανέλα

Πλένω καλά τα μήλα και τα τυλίγω με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 160ο C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Πλένω καλά τα μήλα και τα τυλίγω με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 160ο C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν πολύ.



Μόλις ψηθούν, τα ξεφλουδίζω (με ένα μαχαιράκι ξύνω και την σάρκα που έχει μείνει πάνω στην φλούδα ) αφαιρώ τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβω.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το χυμό από το γκρέιπ-φρούτ, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Με την  βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας βοηθάω να διαλυθεί το μέλι πολύ καλά στους χυμούς. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας μόλις κρυώσει σε ένα μπολ και προσθέτω τα ψιλοκομμένα μου μήλα. Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω τα μήλα μου να μαριναριστούν.
Αδειάζω το γιαούρτι σε μια λεκάνη και ανακατεύω τα μαριναρισμένα μου μήλα με την κανέλα. Εφόσον θέλω αφήνω το μείγμα μου σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο να ηρεμήσει για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρω.
 
 
Χρόνος προετοιμασίας  : 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος    : 40 λεπτά
 
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
 
800γρ.γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο
400γρ. ξινόμηλα
4γρ.κανέλα
Χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
100γρ. μέλι
 
 
 
Τα μικρά «δικά μου « μυστικά:
 
Αυτή η συνταγή μετατρέπεται πολύ εύκολα σε «σεμί-φρέντο». Η λέξη σεμί-φρέντο προέρχεται από τα Ιταλικά και σημαίνει ημιπαγωμένο. Εννοούμε εδώ ότι δημιουργούμε ένα είδος ημιπαγωμένο παγωτό. Χρειαζόμαστε ακριβώς τα ίδια υλικά και επιπλέον 12 φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα πιρέξ που να χωράει στην κατάψυξη μας. Η εκτέλεση παραμένει η ίδια όπως στην πιο πάνω συνταγή, απλώς καλύπτουμε με 2 χιλιοστά τον πάτο από  τις  ατομικές φόρμες ή του πιρέξ, σε πάχος 2 χιλιοστών με ψημένο μήλο. Αδειάζουμε το μείγμα που έχουμε δημιουργήσει ¾ στις φόρμες ή στο πιρέξ και ψύχομε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και σερβίρουμε.
 
 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ