Εικόνες ντροπής από το γήπεδο - Γυαλιά καρφιά - Τραυματίες στο ντέρμπι, υπό παραίτηση ο Αλαφούζος

Το ντέρμπι των "αιωνίων" Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού αναβλήθηκε καθώς η Λεωφόρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσκομείο ένας αστυνομικός, επικεφαλής του τομέα Μέτρων Τάξης.

Επίθεση από οπαδό, ο οποίος είχε σπάσει κάθισμα από τις κερκίδες του γηπέδου, δέχθηκε ο άτυχος αξιωματικός που χτυπήθηκε στο κεφάλι. Ο αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις του έπεσε στο έδαφος, ενώ μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τη θύρα 12 του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα.

Κατόπιν απόφασης του διαιτητή το ντέρμπι δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας, γεγονός που εξόργισε μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, οργή που εκφράστηκε με ρίψη φωτοβολίδων, ενώ ακολούθησαν επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου.

Δύο-τρεις οπαδοί με κουκούλες παραβίασαν την πόρτα στην θύρα 13 και μπήκαν στο γήπεδο  κρατώντας ένα καπνογόνο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Πραγματικός πανικός στις εξέδρες ακολούθησε και στον αγωνστικό χώρο. Οι μάχες της Αστυνομίας με τους οπαδούς που είχαν καλυμένα με κουκούλες τα πρόσωπά τους ήταν σώμα με σώμα και οι ζημιές στο γήπεδο μεγάλες.

Δεκάδες καπνογόνα άναψαν, οι οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Σταύρο Κοντονή, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν περιμετρικά του γηπέδου με περισσότερες στο κέντρο του γηπέδου και προς την θύρα των οργανωμένων.

Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών, ενώ το μένος των οπαδών στράφηκε και προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ