Χρήστος Κώνστας: Η Ελλάδα ζει τον δικό της μεσαίωνα - χρειάζεται Επαγγελματική Διαχείριση 

Όταν κάποιος αρρωσταίνει σοβαρά, είναι μεγάλη ατυχία. Όταν τη θεραπεία, αναλαμβάνει ένας κομπογιαννίτης γιατρός, μαθητευόμενος μάγος ή ερασιτέχνης επιστήμονας, τότε η ατυχία μετατρέπεται σε καταστροφή.
 

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ευρώπη κυριαρχούσαν οι θρησκόληπτοι θεραπευτές που πίστευαν ότι ο βαριά ασθενής, θα ξεπεράσει το πρόβλημά του, μόνον αν υποβληθεί σε αφόρητους πόνους που θα οδηγήσουν στον εξαγνισμό των αμαρτιών του.

Γράφει ο Χρήστος Κώνστας στο toxrima.gr 

Η Ελλάδα σήμερα ζει το δικό της Μεσαίωνα. Σε όλα τα επίπεδα, το Κράτος δεν διαθέτει επαγγελματίες διαχειριστές ούτε καν ιδεολόγους εθελοντές. Η χώρα διοικείται από ιδεοληπτικούς ανεπάγγελτους, καρεκλοκένταυρους ευθυνόφοβους που η τύχη τους έφερε εν μέσω κρίσιμων συνθηκών σε θέσεις ευθύνης που δεν μπορούν να αναλάβουν.
Η εγκληματική αδράνεια, η προκλητική αδιαφορία, η αποφυγή κάθε συμμετοχής από τους λίγους ικανούς και υπεύθυνους που διαθέτει η χώρα οδηγεί τους πολίτες στην απελπισία.
Ο Εκσυγχρονισμός της Χώρας απαιτεί Επαγγελματισμό. Για να φέρει καρπούς το χωράφι χρειάζεται τον έμπειρο αγρότη που να ξέρει ότι όταν φυτεύεις ένα δένδρο, το προστατεύεις ταυτόχρονα μέχρι να μεγαλώσει. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να βάλεις το άλογο μπροστά από το κάρο που πρέπει να σύρει…
Η Ελλάδα απεγνωσμένα αναζητεί έναν Ηγέτη που να ξέρει από δουλειά.
Να έχει δουλέψει, να έχει διοικήσει, να έχει κυνηγήσει την επιτυχία, να έχει πονέσει και να έχει μάθει από τις ατυχίες και τις αποτυχίες.
Οι καφενόβιοι οραματιστές της βόλεψης και του «έλα μωρέ», διοικούν σήμερα παντού και σε όλα τα επίπεδα γιατί απλώς δεν συναντούν αντίσταση από τους λίγους και ικανούς, τους αγωνιστές της ζωής.
Η Ελλάδα είναι ασθενής αλλά τη θεραπεία της έχουν αναλάβει κομπογιαννίτες…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ