Εύκολη γλυκιά νοστιμιά από τον Βαγγέλη Δρίσκα: Δοκιμάστε Σουφλέ με ψωμί, σοκολάτα και καραμέλα

Υλικά για 8 μερίδες

250 γρ. κουβερτούρα

500 ml κρέμα γάλακτος

4 αυγά

200 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ

1 κουτ. γλυκού κανέλα ΜΠΑΧΑΡ

1 μικρή φόρμα ψωμί τοστ

άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

αντικολλητικό χαρτί SANITAS

για την καραμέλα:

100 γρ. ζάχαρη

125 ml κρέμα γάλακτος

ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για αυτή τη συνταγή

Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μπολ. Ζεστάνετε την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με την μαύρη ζάχαρη και ρίξτε την στην κουβερτούρα. Ανακατέψτε για να σχηματιστεί βελούδινο μείγμα.

Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την εσάνς βανίλιας και την κανέλα. Ανακατέψτε το μείγμα, προσθέστε το ψωμί κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Καλύψτε το εσωτερικό από 8 πυρίμαχες φόρμες για σουφλέ με αντικολλητικό χαρτί και μοιράστε το μείγμα. Ψήστε στους 170ο C για 35 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς για να τα ξεφορμάρετε.

Για την καραμέλα με αλάτι: Βάλτε σε ένα σκεύος την ζάχαρη, αφήστε την σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στην φωτιά, κατεβάστε και προσθέστε ελάχιστο ανθό αλατιού.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ