Το κέντρο μεταναστευτικής πολιτικής «Μέλισσα» επισκέφθηκε ο Τζον Κέρι στην καρδιά της Αθήνας

Τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μέλισσα» στο κέντρο της Αθήνας στη οδό Φερών 18, η οποία δραστηριοποιείται γύρω από θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, επισκέφτηκε πριν από λίγο ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 

Σε μια συμβολική του κίνηση και θέλοντας να δείξει το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Εξωτερικής πολιτικής απέναντι στο προσφυγικό, που ταυτόχρονα ταλαιπωρεί τόσο την Ελλάδα, όσο και όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τζον Κέρι βρέθηκε με τους ιδρυτές της ΜΚΟ ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Η «Μέλισσα» ιδρύθηκε επίσημα το Σεπτέμβρη του 2014 και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η ΜΚΟ επιχειρεί να συγκεντρώσει την κοινωνική δράση των μεταναστριών και των οργανώσεών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων τους και τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού πλαισίου, στο οποίο θα μπορέσουν να χτίσουν μία καλύτερη ζωή για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οδός Φερών στο κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί από νωρίς από το ύψος της Γ' Σεπτεμβρίου έως την οδό Αριστοτέλους από αστυνομικές δυνάμεις.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ