Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών - Πρόεδρος ο Θανάσης Βαλτινός

Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2016 εξελέγη ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την πρόσφατη Συνεδρία της Ολομέλειας , ενώ πρόεδρος της Ακαδημίας ο κ. Θανάσης Βαλτινός.

O κ. Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας Μίνως Ζομπανάκης του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος (1985-1993), Υποδιοικητής (1993-1994) και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002).  Από το 2002 έως το 2010 ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου τη ΕΚΤ. Το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία της Κυβέρνησης Συνεργασίας και διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδος έως τον Μάιο του 2012. Εχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές και διοικητικά συμβούλια, μεταξύ των οποίων το Financial Stability Board και η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και βιβλία για θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, χρηματοπιστωτικών αγορών και νομισματικής πολιτικής, καθώς και σχετικά με την άσκηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Το 1999 του απενεμήθη ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2006.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ