Ταινίες εβδομάδας: Η Αντζελίνα Τζολί & ο Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστούν & περνούν κρίση γάμου

Ένα πολύχρωμο πλήθος ταινιών περιέχει η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Η Αντζολίνα Τζολί θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Στήβεν Φρίαρς, ενώ οι διάσημες «Ανατριχίλες» φαίνονται ικανές να φοβερίσουν και την Ντενιζ Εργκιβέν στο συνταρακτικό της ντεμπούτο με τις «Ατίθασες».
 

 

Πολλές και καλές επιλογές γι’ αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα

Ατίθασες (Mustang) ***
Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν
Παίζουν: Γκιουνές Νεζιχέ Σενσόι, Ντόγκα 
Ζεϊνέπ Ντογκουσλού, Τούγκμπα
Σουνγκούρογλου, Ελίτ Ισκάν

Σε ένα μικρό χωριό στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, πέντε αδελφές που ζουν με τη γιαγιά τους θα κλειστούν στο σπίτι από το θείο τους με σκοπό να παντρευτούν βιαστικά, όταν την τελευταία μέρα του σχολείου μια γειτόνισσα θα τις δει να παίζουν στη θάλασσα με αγόρια. 

Το μαργαριταρένιο κουμπί (El Βoton de Νacar) *** 
Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουσμάν

Λυρικό και πολιτικό ντοκιμαντέρ που συνθέτει σε μια γοητευτική ιστορία τη μυθική διάσταση του νερού, τη γεωγραφία της Χιλής, την ιστορία των ιθαγενών της και τη χούντα του Πινοσέτ.

Το πρόγραμμα (The Program) ***
Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Κρις Ο’Ντάουντ, Γκιγιόμ Κανέ

Η ιστορία της ανόδου και της πτώσης του Λανς Άρμστρονγκ, εφτά φορές νικητή του ποδηλατικού αγώνα Tour de France και της μοιραίας σχέσης του με τα αναβολικά.

Δίπλα στη Θάλασσα (By the Sea) * 
Σκηνοθεσία: Αντζελίνα Τζολί
Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Μελβίλ Πουπό

Ένα ζευγάρι Αμερικάνων φτάνει σε ένα χωριό στην παραλιακή Γαλλία. Εκείνος, συγγραφέας, αναζητά ηρεμία για να γράψει, αλλά στην ουσία προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους και τη σχέση τους.

Η Κόρη του Ρέμπραντ -Κωμωδία /2015

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Μπέζος. Δημ. Καταλειφός, Ευαγγ. Καρακατσάνη, Γ. Κοτανίδης, Χρ. Μουστάκας , Φωτ. Μπαξεβάνη, Δημήτρης Πιατάς, Ν. Χατζόπουλος, Γ. Χρυσοστόμου, Δ. Ματσούκα, Χρ. Στάνκογλου. 

Η καινούργια ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ