Θρίλερ με τον Κινέζο μεγιστάνα της Fosun - Στα χέρια της αστυνομίας ο «Γουόρεν Μπάφετ» της Κίνας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο κινέζος μεγιστάνας, Guo Guangchang, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Πέμπτη το απόγευμα.

 Η εταιρεία του Fosun International επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει γιατί οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δήλωσαν το πρωί την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Το οικονομικό περιοδικό Caixin ανέφερε ότι το προσωπικό της Fosun δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Guo από το απόγευμα της Πέμπτης. Ο 48χρονος κροίσος, που αποκαλείται «Γουόρεν Μπάφετ» της Κίνας, σύμφωνα με το BBC, κρατείται από την αστυνομία, αλλά τονίσει ότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της προσαγωγής του.

Επίσης, σταμάτησαν οι αγοροπωλησίες των μετοχών της Fosun στο χρηματιστήριο. Παρόλα αυτά, ανακοινώθηκε ότι η δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών τους θα ξεκινήσει εκ νέου τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, πηγή από το περιβάλλον του ομίλου Fosun Group δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο: «Είναι πιθανό να τού ζητήθηκε από τις κινεζικές αρχές να συνεργαστεί για μία έρευνα. Όχι να ανακριθεί ο ίδιος». Η ίδια πηγή αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το βρετανικό δίκτυο υπενθυμίζει ότι ο Guo Guangchang είχε συνδεθεί με υπόθεση διαφθοράς κατά τη διάρκεια δίκης τον Αύγουστο.

Μεταξύ άλλων, ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων έχει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και μεταξύ αυτών βρίσκεται και η ελληνική εταιρία μόδας, Folli Follie, ενώ κατέχει και το Chase Manhattan στη Νέα Υόρκη.

Οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά

«Βόμβα» και στην ελληνική οικονομία, ειδικά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες, βάζει η είδηση ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η αναστολή στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα έγινε όταν ένα οικονομικό περιοδικό έκανε γνωστό πως ο όμιλος Fosun δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του.

Μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου, ο οποίος έχει συμμετοχή στη Folli Follie, η ελληνική μετοχή δέχεται πιέσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ