Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πρόσφυγες - Συμμορίες εκβιάζουν και σπάνε τα πάντα - Χαμός και επεισόδια στο Τάε Κβον Ντο

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στους χώρους που φιλοξενούνται μετανάστες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν δημιουργηθεί συμμορίες που εκβιάζουν και δέρνουν, εκμεταλλευόμενες ανθρώπους σε ανάγκη και προκαλούν φθορές σε δημόσια περιουσία, με την  αστυνομία να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από το «έργο» που άφησαν πίσω τους συμμορίες όπως αυτή που δρα στο Ελληνικό και η οποία τα έκανε γυαλιά καρφιά το κλειστό του χόκεϊ.

 Όπως κατήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών (άγνωστο αν είναι η ίδια που προκάλεσε τις καταστροφές στο χόκεϊ) πουλά προστασία σε άλλους μετανάστες! "Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο", είπε. Χρειάστηκε η επέμβαση δυο διμοιριών των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το vimaonline.gr είναι χαρακτηριστικές.

 

 

 

 

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο κλειστό στάδιο του Ταε Κβον Ντο όπου έχουν μεταφερθεί χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Ειδομένη, καθώς τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους έρχονται να επιβαρύνουν εντάσεις μεταξύ μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέμβει και η αστυνομία.


Ενταση προκλήθηκε τα ξημερώματα όταν οικονομικοί μετανάστες κατήγγειλαν ότι συμμορία Μαροκινών τους ζητούσαν χρήματα και ρούχα απειλώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα τους διώξουν από τον χώρο.
Η ένταση που προκλήθηκε οδήγησε στην επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προσήγαγε τους καταγγελλόμενους, απομακρύνοντάς τους από τον χώρο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας Μαροκινός επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με ομοεθνείς του, ο μετανάστης βρέθηκε εκτός εαυτού, χωρίς να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τι προκάλεσε την έξαρση στη συμπεριφορά του.

Η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη και το πρωί του Σαββάτου καθώς νέοι διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών από το Μαρόκο και από άλλες χώρες σημειώθηκαν σήμερα ενώ στο χώρο έσπευσαν εκ νέου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια. Η αστυνομία διαχώρισε, από τους υπόλοιπους, κάποιους μετανάστες, οι οποίες προκαλούν συνεχώς προβλήματα, ενώ στο κλειστό γήπεδο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μεγάλη αστυνομική δύναμη.Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να οδηγηθούν σε άλλο χώρο ορισμένοι μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, στον χώρο του γηπέδου μεταφέρθηκαν σήμερα και οι περίπου 400 μετανάστες που είχαν μεταφερθεί στο Ελληνικό, μετά το κλείσιμό του, το πρωί του Σαββάτου, καθώς κρίθηκε «μη λειτουργικό». Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών στο ταε κβο ντο να έχει ξεπεράσει τους 2.500. 

Σημειώνεται πως και η λύση του κλειστού γηπέδου στο Φάληρο είναι προσωρινή καθώς ο χώρος πρέπει να έχει παραδοθεί από την κυβέρνηση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, λόγω της μεταφοράς των οικονομικών μεταναστών από την Ειδομένη στην Αττική, αλλά κυρίως μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή, όπου υπογράμμισε ότι «τώρα θα αρχίσουν κάποιοι δήμαρχοι να λαϊκίζουν και να λένε να πάνε οι πρόσφυγες σε διπλανό δήμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ