Οι ταινίες της εβδομάδας: Πρεμιέρα για τον «'Εναν άλλο κόσμο» του Παπακαλιάτη

Ερωτας, διαφθορά, ποδόσφαιρο, παρανομία και... δεινόσαυροι. Προλάβετε ό,τι μπορείτε γιατί η Δύναμη ξυπνάει την επόμενη εβδομάδα!

Ενας άλλος κόσμος

Του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Με τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Μαρία Καβογιάννη, Τζ. Κ. Σίμονς, Μηνά Χατζησάββα
Δραματική, 2015, Ελλάδα, 113’. 
Πολύ ευχάριστη η εξέλιξη του -σκηνοθέτη- Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο τρίπτυχό του για τη βία, τον ρατσισμό, τις δεύτερες ευκαιρίες και τον έρωτα. Με φόντο την ταλανισμένη από την κρίση και τον φόβο Αθήνα, μια νεαρή Ελληνίδα ερωτεύεται έναν Σύρο πρόσφυγα, μια εργασιομανής Νορβηγίδα έναν παντρεμένο άντρα με κατάθλιψη και ένας μεσήλικας Γερμανός μια νοικοκυρά την οποία συναντά στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Ιδιοφυής η συνάντηση της εξαιρετικής Μαρίας Καβογιάννη με τον υπέροχο Τζ. Κ. Σίμονς στην τρίτη και σαφώς πιο δυνατή από τις ιστορίες: είναι τόσο δεξιοτέχνες και οι δύο, που και τις ετικέτες των προϊόντων να διάβαζαν πάλι για βραβεία θα ήταν. Μαζί τους συγκινεί και η τελευταία εμφάνιση του Μηνά Χατζησάββα σε έναν δύσκολο ρόλο. 

Ο διαιτητής / The referee

Του Πάολο Τζούκα. Με τους Τζιάκοπο Κουλίν, Στέφανο Ακόρσι
Κωμωδία, 2013, Ιταλία / Αργεντινή, 96’.
Αστεία και γλυκύτατη κωμωδία (με ταιριαστή ασπρόμαυρη φωτογραφία) για τη χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας, με τους παράταιρους παίκτες και τον τυφλό προπονητή της, η οποία αποκτά ελπίδες για τη νίκη όταν επιστρέφει ένας συγχωριανός τους από την Αργεντινή. 

Ο ηλίθιος / The Fool

Του Γιούρι Μπίκοφ. 
Με τους Αρτιόμ Μπιστρόφ, Νατάλια Σούρκοβα
Δραματική, Ρωσία, 2014, 116’. 
Ενας υδραυλικός με όνειρα να γίνει μηχανικός, ένας άνδρας-είδος υπό εξαφάνιση μέσα στον ρομαντισμό και την πίστη του σε ένα καλύτερο μέλλον, αντιλαμβάνεται ότι μια πολυκατοικία κινδυνεύει να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή και να παρασύρει στον θάνατο 800 ανθρώπους. Η προσπάθειά του να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη σαρωτική διαφθορά και την αδιαφορία του τόπου του.

Ο καλόσαυρος / The Good Dinosaur

Του Πίτερ Σον. Με τις φωνές των Γιάννη Τσιμιτσέλη, Δημήτρη Σταρόβα
Κινούμενα σχέδια, 2015, 
ΗΠΑ, 93’. 
Από τις λιγότερο εντυπωσιακές ταινίες της Pixar, όχι λόγω έλλειψης καλλιτεχνικού οράματος, αλλά εξαιτίας του αδιάφορου σεναρίου. Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο αστεροειδής –που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων- δεν έπεσε στη Γη, ένας μικρός, φοβιτσιάρης δεινόσαυρος απομακρύνεται κατά λάθος από το σπίτι του και στην προσπάθειά του να επιστρέψει γίνεται σύμμαχος με ένα αγόρι των σπηλαίων. Τα φωτορεαλιστικά τοπία είναι συγκλονιστικά και έχει γούστο ο μικρός Σπόρος που περιφέρεται σαν τον Διάβολο της Τανζανίας, αλλά τα πρώτα 45 λεπτά είναι τόσο δυσκίνητα που σχεδόν προσεύχεσαι να επιστρέψει ο αστεροειδής.

Με το κεφάλι ψηλά / La tête haute

Της Εμανουέλ Μπερκό. Με τους Kατρίν Ντενέβ, Σαρά Φορεστιέ, Μπενουά Μαζιμέλ
Δραματική, 2015, 120’. 
Ενα αγόρι να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια, από τα έξι του χρόνια. Μια δικαστίνα και ένας κοινωνικός λειτουργός, με βεβαρημένο παρελθόν, γίνονται άγκυρες στη διαδικασία ενηλικίωσής του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ