Made in Greece η Modernizor - Η ελληνική startup που διακρίνεται στην παγκόσμια online αγορά τέχνης

H νέα, εναλλακτική πρόταση στην αγορά της τέχνης μέσα από μια online gallery που δίνει τη δυνατότητα, σε όλους, να αποκτήσουν ένα σύγχρονο έργο τέχνης σε οικονομικές τιμές.

Σε μια απαιτητική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, αυτή της παγκόσμιας online αγοράς τέχνης, μία ελληνική νεοφυής επιχείρηση, η Modernizor, από τη θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ, δηλώνει έτοιμη να απαντήσει με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Η Modernizor ήδη έχει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Ήταν νικήτρια Startup στον διαγωνισμό «Red It Up/Marlboro» ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 184 συμμετοχές και βραβείο ύψους 15.000 ευρώ ενώ συμμετείχε και στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Creative Business Cup 2014» στην Κοπεγχάγη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής και ιδρυτής της Δημήτρης Σχορετσανίτης, είναι η νέα εναλλακτική πρόταση στην αγορά της τέχνης μέσα από μια online gallery που δίνει τη δυνατότητα, σε όλους, να αποκτήσουν ένα σύγχρονο έργο τέχνης σε οικονομικές τιμές.

Ως αρχικό υλικό, πάνω στο οποίο βασίζεται η δημιουργία των έργων τέχνης Modernizor, αξιοποιείται ένα υλικό περισσότερων από 80.000 ψηφιακών αρχείων από πολιτιστικούς οργανισμούς, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο. 

Τα ψηφιακά αυτά αρχεία περιλαμβάνουν: διαφημιστικά posters, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, γκραβούρες των 16ου έως και 19ου αιώνα, τουριστικές αφίσες, ιαπωνικές ξυλογραφίες εικονογραφήσεις βιβλίων, γεωγραφικούς και αστρονομικούς χάρτες, εικονογραφήσεις βοτανικής και ζωολογίας κ.ά. Σημειώνεται ότι αυτά τα ψηφιακά αρχεία της συλλογής Modernizor συγκεντρώθηκαν στο διάστημα των τελευταίων 7 χρόνων και είναι όλα σε υψηλή ανάλυση και χωρίς πνευματικά δικαιώματα. 

Μια ομάδα Graphic Designers αναλαμβάνει να επέμβει στα υφιστάμενα έργα τέχνης της συλλογής δίνοντας μια σύγχρονη εικαστική ματιά, "the modernizor effect", ενώ σε μελλοντικό στάδιο ανάπτυξης της επιχείρησης θα χρησιμοποιηθούν και νέα υλικά όπως τα κεραμικά, το γυαλί, το ύφασμα και το ξύλο και θα αξιοποιηθούν νέες τεχνικές εκτύπωσης όπως το laser cut και το 3D Printing. 

Στην ιστοσελίδα www.modernizor.com ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τα έργα τέχνης του Modernizor και μπορεί να επιλέξει με βάση το χρώμα, το θέμα, το είδος του αρχικού εικαστικού, τις διαστάσεις, το υλικό εφαρμογής και την τιμή του  και να επιλέξει τρόπο πληρωμής ανάμεσα σε αντικαταβολή, πιστωτική κάρτα και PayPal.'

Προκειμένου να προετοιμαστεί η εισαγωγή των έργων της Modernizor στην αγορά, έχει δημιουργηθεί στο Tumblr μια διεθνής κοινότητα Μοdernizor με περισσότερα από 9.300 μέλη.  
Δημιουργία Social Πλατφόρμας YouModernize

Ένα από τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας Modernizor -και ίσως το πλέον φιλόδοξο- αποτελεί η δημιουργία μιας social πλατφόρμας που θα συνδέεται άμεσα με το ηλεκτρονικό κατάστημα Modernizor και θα ονομάζεται YouModernize. 

Η πλατφόρμα YouModernize θα προσκαλεί Graphic Designers και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να αντλήσουν έμπνευση από το αρχείο των έργων της και, βασισμένοι σε αυτό, να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική συλλογή που θα φέρει και την υπογραφή τους. Οι δημιουργοί θα κερδίζουν ένα ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων τους και η Modernizor θα εμπλουτίζει τη συλλογή της και θα αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και φήμη.

Επισκευθείτε τους στο sitewww.modernizor.com και στο Facebookhttp://www.facebook.com/modernizor

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ