Pedro Sanchez: Η αβάσταχτη γοητεία του Ισπανού ηγέτη των Σοσιαλιστών - Ποιος είναι ο καλλονός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός

Είναι νέος και ήρθε για να αλλάξει τα πάντα στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας.

Ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού κόμματος (PSOE) είναι 42 ετών καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Camilo Jose Cela της Μαδρίτης.

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος της Μαδρίτης και βουλευτής.

Το 48,9% που απέσπασε στις εσωκομματικές εκλογές τον έφερε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Εδουάρδο Μαδίνα και τον Αντόνιο Πέρες Τάπιας.

Ο Πέδρο Σάντσες είχε δηλώσει  έτοιμος να αναμετρηθεί με τον Μαριάνο Ραχόι στις εκλογές σημειώνοντας ότι: «η εκλογή του σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι».

Στην κορυφή της ατζέντας του βρίσκεται η καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και η στενότερη συνεργασία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Ταυτόχρονα, υπερασπίζεται σθεναρά την κατάργηση της ασυλίας των πολιτικών.

« Πρωταρχικός στόχος είναι να προστατεύσουμε τους αδύναμους, ναενώσουμε την Ισπανία και να έχουμε καθαρή φωνή στην Ευρώπη » υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πέδρο Σάντσες, ο οποίος δείχνει να επιθυμεί της στροφή της Ισπανίας προς τον εκσυγχρονισμό.

Βασικό του μέλημα επίσης, αποτελεί ο περιορισμός της επιρροής της καθολικής εκκλησίας στις αποφάσεις του κόμματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ