Η βράβευση του Αντώνη Παπαδημητρίου στο 17ο Capital Link Forum - Φώτο από την λιαν επιτυχημένη ετήσια διοργάνωση στη Νέα Υόρκη 

Το “ Hellenic Capital Link Leadership Award” δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. 

Τη  Δευτέρα  14η Δεκεμβρίου 2015, το 17ο  Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, έκλεισε τις εργασίες του με επίσημο δείπνο στα πλαίσια του οποίου το  “2015 Hellenic Capital Link Leadership Award” απονεμήθηκε στον Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση & Διευθύνοντα Εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες για τη συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και του Ελληνισμού και για τις πολυάριθμες εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Το Capital Link Leadership Award  για το 2012 είχε απονεμηθεί στον κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company, το 2013 απονεμήθηκε στον κ. John Calamos, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Calamos Investments ενώ για το 2014 στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Libra.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από Επίσημο Γεύμα στο New York Yacht Club. 

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA κ. Χρίστος Παναγόπουλος απένειμε το βραβείο στον Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου έπειτα από τα εισαγωγικά σχόλια του  κ. Πάνου Παπάζογλου, Country Managing Partner Greece - CSE South Cluster Leader της EY.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος Έλλις, Διπλωματικός Ανταποκριτής & Αρθρογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή

Τιμώμενοι Καλεσμένοι & Σύντομες Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τους: 
κ.  Δημήτρη Μάρδα, Υφυπουργό Εξωτερικών
κα. ‘Ελενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού
Ανώτερα στελέχη διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων, κυβερνητικοί  εκπρόσωποι, καθώς και μια ομάδα από διακεκριμένους ΈλληνοΑμερικανούς επιχειρηματίες


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.  Δημήτρης Μάρδας κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που μετέφεραν οι ξένοι επενδυτές ως προς τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις εποικοδομητικές επαφές που είχε με ξένους επενδυτές που έχουν ήδη επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Μάρδας συνεχάρη τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου για την βράβευσή του και αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του ιδίου και του Ιδρύματος Ωνάση στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά συνεχάρη τον κύριο και την κυρία  Μπορνόζη  για την εξαιρετική διοργάνωση του συνεδρίου μέσα στα πλαίσια του οποίου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με σημαντικούς επενδυτές και να προωθήσει τους επενδυτικούς στόχους της χώρας μας στον τουριστικό κλάδο. Συνεχάρη τον κ. Παπαδημητρίου για το έργο που έχει προσφέρει και ευχαρίστησε  όλους τους ΕλληνοΑμερικανούς Επενδυτές για την αγάπη τους και την στήριξη τους στην πατρίδα μας τονίζοντας ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας  όταν  οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι .

Ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: « Τα Capital Link Awards έχουν ως σημείο αναφοράς τους τις επενδύσεις. Εμείς στο Ίδρυμα Ωνάση, εδώ και 40 χρόνια, επενδύουμε στην παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη και το περιβάλλον. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του εμπνευστή του Αριστοτέλη Ωνάση, το Ίδρυμα επιλέγει με αναπτυξιακά, ουσιαστικά  κριτήρια τον παραλήπτη της κάθε δωρεάς του. Επενδύουμε στην κοινωνία απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της. Και επενδύουμε με τις χιλιάδες υποτροφίες, με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, με το Θυγατρικό Ίδρυμά μας στις ΗΠΑ, με αναρίθμητες δωρεές στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επενδύουμε ενισχύοντας την Ειδική Αγωγή. Επενδύουμε με το Αρχείο Καβάφη. Τα προγράμματα μας χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις επιχειρηματικές επενδύσεις του Ιδρύματος. Επενδύουμε στην καινοτομία. Επενδύουμε κυρίως στην Ναυτιλία, συνεχίζοντας την παράδοση του Αριστοτέλη Ωνάση ενός επιχειρηματία που πάντα έβλεπε μακριά. Έτσι κι εμείς, στο Ίδρυμα Ωνάση κοιτάζουμε μπροστά με στόχο να βοηθήσουμε  την Ελλάδα να είναι αυτό που της αξίζει. Να είμαστε και να εκπέμπουμε την Ελλάδα που θέλουμε».

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού τη σημασία και το εξαιρετικό έργο του Ιδρύματος Ωνάση, χάρη στο οποίο ενισχύεται η θετική εικόνα της χώρας μας μέσω του έργου του, της συμβολής του στην Ελλάδα, της επιτυχίας και διεθνής αναγνώρισης που τυγχάνει. Οι δραστηριότητες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, τη φιλανθρωπία και την επιχειρηματικότητα μέσω των οποίων προωθεί την Ελλάδα και τον Ελληνισμό με έναν μοναδικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ