Triffle γιορτινό & στιγμιαίο από την Ντίνα Νικολάου για να μην παιδεύεστε ώρες στην κουζίνα σας

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα! 

Υλικά
Για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια παγωμένη κρέμα γάλακτος, χτυπημένα σε σαντιγί με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
6 μελομακάρονα, θρυμματισμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη σπασμένα που έχουν περισσέψει από τις γιορτές)

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαντιγί με το μασκαρπόνε, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω μια στρώση από θρυμματισμένα μελομακάρονα σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια (π.χ. του ουίσκι). Σκεπάζω με μια καλή στρώση από το μείγμα μασκαρπόνε και καλύπτω με άλλη μια στρώση από τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τέλος, περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και τα σερβίρω.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ